U, de petitionaris

Stop betaald plassen

4 ondertekeningen

Wij evenementen-deelnemers willen niet meer betalen om te plassen. De prijzen voor drank zijn al duur genoeg en als er op een evenement drank wordt aangeboden moet er niet nog geld gevraagd worden om die genuttigde drank nog eens ergens te lozen. Kinderen moeten sowieso uitgesloten zijn van betaling, altijd!

Petitie

Wij

het volk van Nederland wil niet meer betalen als er op een evenement drank wordt aangeboden.

 

constateren dat:

Er mag geen geld voor plassen meer gevraagd worden als er iets te drinken wordt aangeboden tijdens evenementen of festivals. Kinderen onder de 12 twaalf jaar zijn in alle gevallen van "betalen voor plassen" uitgesloten voor betaling.

 

en verzoeken

De eis is: geen betaling van toiletgebruik tijdens festivals en evenementen, vanwege het aangeboden assortiment dranken. Kinderen onder de 12 jaar en mensen met incontinentie problemen sowieso uitgesloten van betaling in alle gevallen van toiletgebruik. Het is triest dat je moet betalen voor iets wat je niet kan tegengaan.

Huidige status

Deze petitie staat niet open om ondertekeningen te verzamelen.

 

Details

Ontvanger:
Tweede Kamer 
Petitieloket:
Einddatum:
29-07-2016 
Status:
Ingetrokken 
Petitionaris:
Daisy Nieuwmans 

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Koninginnenach verpest!

Op 29 april gingen mijn man, mijn dochter en ik naar de binnenstad. Na een leuk optreden van een van de bands op de nach (mister en mississippi) besloten we een bezoekje aan de kermis te brengen, onderweg kochten we 2 biertjes en een flesje water voor onze dochter van acht.

+Lees meer...

We waren acht euro kwijt! Het flesje water nodig en was alleen al drie euro!!! Goed ons geld was op en geen mogelijkheid om even ergens te pinnen. Welgeteld hadden we nog veertig cent. Teleurgesteld liepen we op de kermis, alles was zo duur. Maar ach dat was de kermis. Mijn dochter moest plassen en gelukkig was er een toilet dichtbij, ze moest nodig en ging snel naar binnen. Wij moesten niet en wachtte geduldig buiten. Ze kwam na het toilet bezoek naar ons toe en zei dat ze moest betalen voor het plassen en het was maar liefst één euro!? Wij vertelden dat we dat niet op zak hadden en we wilde door lopen, een vrouw van de toiletten ging voor ons staan en pakte de knuffel hardhandig van mijn dochter af, waarna zij in huilen uitbarstte. Ik vroeg de knuffel terug en ze zei:"eerst betalen". Ik nam natuurlijk geen genoegen hiermee en probeerde deze terug te bemachtigen. Dit ging vrij hardhandig en er moest beveiliging en politie aan te pas komen. Ik was verbaast van deze daad en woedend, en het duurde even voordat ik besefte dat ik in het nadeel was en door de politie als dader werd gezien. Ik probeerde zo goed mogelijk mijn dochter te troosten en had gelukkig haar knuffel terug, kinderen zijn altijd de dupe van de verkeerde daden van volwassenen. Ik heb er ook spijt dat ik niet heb opgelet of ze moest betalen of niet en hoeveel. Ik vind het belachelijk dat kinderen moeten betalen voor een lichamelijk iets waar ze niets aan kunnen doen,moet ze dan in haar broek plassen onderweg naar huis? Ik was daar niet eens zelf gaan plassen voor één euro en was op zoek gegaan naar iets goedkopers. En dan nog iets, mannen kunnen overal in stad gratis plassen in her en der opgestelde plasbakken, waarom moeten vrouwen en kinderen dan betalen? Ik heb nooit er een probleem van gemaakt om te betalen voor toilet bezoek en heb altijd netjes betaald, maar dit is absurd. Er wordt geen geld verdient over de rug van een onschuldig kind! Nu heb je de moeite genomen om dit te lezen, mijn dank hiervoor. Maar teken, en ik ben je eeuwig dankbaar.

29-04-2013