U, de petitionaris
Kaart stadsbaan2

Noem Stadsbaan Leidsche Rijn Boulevard

60 ondertekeningen

Naar aanleiding van de petitie hebben B&W van Utrecht, na overleg met de straatnamencommissie en de hulpdiensten, besloten de naam van de Stadsbaan te wijzigen in "Stadsbaan Leidsche Rijn". Hiermee voldoen ze aan onze wens om de naam Leidsche Rijn meer op de kaart te zetten, in dit geval de wegenkaart en alle navigatoren. We hebben daarmee niet de gehele wens vervuld gekregen, maar het is toch een oplossing waarmee we tevreden kunnen zijn. Op 11 januari tijdens de open dag op de bouwplaats van de Stadsbaantunnel wordt om 11.15 het nieuwe straatnaambordje onthuld. Alle ondertekenaars van de petitie en alle overige Leidsche Rijners zijn daarbij welkom.

Petitie

Wij

bewoners van Leidsche Rijn, Vleuten, de Meern,Haarzuilens en de rest van de gemeente Utrecht

 

constateren

dat Leidsche Rijn nog steeds wacht op een compensatie voor het verlies van de naam Leidsche Rijn Park en dat er met de keuze voor de naam Willem-Alexanderpark, een kans is voorbijgegaan om de identiteit van Leidsche Rijn te versterken door in de naam van het park op het dak van de A2 een verbinding met Leidsche Rijn te leggen.

 

en verzoeken

daarom de naam Leidsche Rijn prominent naar voren te brengen door de nietszeggende naam Stadsbaan te veranderen in Leidsche Rijn Boulevard. Daarmee wordt de identiteit van Leidsche Rijn versterkt en tevens komt het Willem-Alexanderpark naast een weg te liggen met een waardige naam.

Huidige status

Deze petitie staat niet open om ondertekeningen te verzamelen.

 

Details

Ontvanger:
Utrecht 
Petitieloket:
Einddatum:
29-10-2013 
Status:
Beantwoord 
Petitionaris:
B. Jurgens 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

B&W hernoemen de Stadsbaan

Naar aanleiding van de petitie hebben BenW van Utrecht, na overleg met de straatnamencommissie en de hulpdiensten, besloten de naam van de Stadsbaan te wijzigen in "Stadsbaan Leidsche Rijn". Hiermee voldoen ze aan onze wens om de naam Leidsche Rijn meer op de kaart te zetten, in dit geval de wegenkaart en alle navigatoren.

+Lees meer...

We hebben daarmee niet de gehele wens vervuld gekregen maar het is toch een oplossing waarmee we tevreden kunnen zijn. Op 11 januari tijdens de open dag op de bouwplaats van de Stadsbaantunnel wordt om 11.15 het nieuwe straatnaambordje onthuld. Alle ondertekenaars van de petitie en alle overige Leidsche Rijners zijn daarbij welkom.

23-12-2013

Aanbieding 29 oktober 2013

Deze petitie wordt op 29 oktober om 14 uur aangeboden aan wijkwethouder Victor Everhardt. De aanbieding vindt plaats in het Informatie Centrum Leidsche Rijn (v/h Mobilion). 28 oktober is de laatset dag dat er ondertekend kan worden..

23-10-2013

termijn verlengd

Oorspronkelijk was het de bedoeling om de petitie eind juli aan te bieden aan het college van B&W. Gezien het beperkte aantal ondertekeingen tot nog toe heb ik besloten de petitie langer open te houden en ik hoop in en na de vakantie tijd te vinden voor een nieuwe publiciteits campagne.

+Lees meer...

De geplande datum van anbieden is nu verschoven naar half oktober.

23-07-2013