U, de petitionaris

TV5 moet op Haarlemse kabel blijven!

372 ondertekeningen

Op 1 juli 2009 is TV5 Monde van de kabel gehaald, zonder de consumenten/klanten - inwoners van Haarlem - hiervan op de hoogte te stellen. Deze kwaliteitszender moet terug op de kabel!

Petitie

Wij

inwoners van Haarlem en klanten van de monopolist UPC;

 

constateren dat:

dat TV5 Monde op 1 juli 2009 zonder informatie vooraf van de kabel in de gemeente Haarlem is gehaald.

Deze kwaliteitszender moet terug op de kabel omdat: 1. Frans nog altijd een groot verspreidingsgebied heeft. Vele Nederlanders gaan op vakantie naar Frankrijk of andere Franstalige landen. Er zijn nog steeds scholieren en cursisten die – al dan niet voor hun plezier - Frans als vreemde taal studeren. TV5 Monde biedt hen de mogelijkheid de luistervaardigheid van deze taal (bij) te leren; temeer ook omdat de TV wordt ondersteund met overige vormen van media zoals internet.

2.Het Engels op de kabel ruim vertegenwoordigd ( BBC 1, BBC 2, CNN en BBC World ) is, evenals het Duits ( ADR, ZDF, Arte merendeels Duits ).

  1. In Haarlem ongeveer 575 Fransen wonen (ongeveer gelijk aan het aantal Italianen). Het aantal Franstaligen zal aanmerkelijk meer zijn omdat ook Belgen en Luxemburgers (772) alsmede inwoners van overige landen Frans spreken en/of verstaan. Het is dus een aanzienlijke groep inwoners van Haarlem die net als de overige groepen buitenlanders (bijvoorbeeld Turken, Britten en Amerikanen) recht hebben op ten minste één zender die in hun taal uitzendt.

  2. TV5Monde een zeer gevarieerd aanbod aan programma’s biedt en iets toevoegt aan het bestaande aanbod aan commerciële zenders en muziekkanalen (MTV, TMF en The Box).

 

en verzoeken

UPC, de Programmaraad Haarlem en de gemeente Haarlem alles in het werk te stellen om TV5 Monde zo spoedig mogelijk op de kabel (standaardpakket)'terug te zetten'

Huidige status

Deze petitie staat niet open om ondertekeningen te verzamelen.

 

Details

Ontvanger:
Haarlem 
Petitieloket:
Einddatum:
30-09-2009 
Status:
Ingetrokken 
Petitionaris:
Harry Buseman 
Organisatie:
TV5 Monde moet op kabel Haarlem blijven! 

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Programmaraad wil TV5 weer terug!

Heden meldde het Haarlems Dagblad dat de Programmaraad Haarlem heeft geadviseerd TV5 op de kabel terug te plaatsen. Naar alle waarschijnlijkheid zal UPC dit advies overnemen.

+Lees meer...

Volgens het Haarlems Dagblad heeft de handtekeningenactie bijgedragen aan dit succes. Bedankt, alle ondertekenaars!!!!

02-02-2010

TV5 moet op de Haarlemse kabel blijven

Inmiddels hebben vele Haarlemmers de petitie over TV5 in Haarlem ondertekend. Op verzoek is de einddatum van deze petitie gewijzigd van 28 augustus in 30 september 2009 zodat ook vakantiegangers nog in de gelegenheid zijn hun handtekening te zetten.

+Lees meer...

Hopelijk maken velen van deze gelegenheid gebruik. Het is van belang UPC, de Programmaraad Haarlem en de gemeente Haarlem duidelijk te maken dat de enige Franstalige zender TV5 een aanvulling op het totale aanbod is en derhalve op de Haarlemse kabel dient terug te keren. Eind september of begin oktober 2009 zal de petitie aan de verantwoordelijken worden overhandigd.

01-08-2009