U, de petitionaris
3

Ballonzin troonswisseling - Balloon madness

6.450 ondertekeningen

Deze petitie is gesloten, ga naar http://petities.nl/petitie/verbod-oplaten-ballonnen voor een landelijke aanpak voor het oplaten van ballonnen. Hier kunt u ook komen via 'links', rechts op deze pagina --->

Hartelijk dank!

Hierbij roepen wij op de 150.000 ballonnen tegen te houden die op 30 april de lucht in gaan.

Dolfijnen, zeehonden, vogels en andere dieren zien het voor voedsel aan, zoals een kwal of vis en overleven dit niet.

Stop the release of 150,000 balloons on 30 April, sign this petition.

Dolphins, seals, birds and other animals mistaken it for food, such as jellyfish or fish and do not survive eating this.

Petitie

Wij

Natuur-, milieu, dierenbeschermingsorganisaties, en betrokkenen.

 

constateren dat:

Ook het afbreken van biologisch afbreekbare ballonen in zee-, sloot-, rivier- of plas duurt maanden tot zelfs jaren.

De ballon blokkeert het spijsverteringskanaal, waardoor het dier niet meer in staat is voedsel op te nemen en langzaam verhongert. Dieren raken ook verstrikt in het lint wat aan de ballon hangt, verliezen hierdoor bewegingsvrijheid, kunnen geen voedsel meer vinden of vluchten. Ook kunnen verwondingen en infecties ontstaan.

 

en verzoeken

Wij verzoeken de verantwoordelijke overheid, burgemeester Eberhard van der Laan en de aanstaande koning en koningin de ballonoplating niet door te laten gaan.

Huidige status

Deze petitie staat niet open om ondertekeningen te verzamelen.

 

Details

Ontvanger:
Amsterdam 
Petitieloket:
Einddatum:
24-04-2013 
Status:
Ingetrokken 
Petitionaris:
Hester Bartels 
Organisatie:
www.dolphinmotion.nl 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Oplaten 150.000 ballonnen afgeblazen

De Koningsvaart wordt niet afgesloten met het oplaten van 150.000 ballonnen. De Gemeente komt tegemoet aan de zorgen die bij veel mensen leven over de gevolgen voor de natuur.    .

15-04-2013

Wageningen UR over ballonnen! oplaten

Ballonnen: oplaten of ophangen? Gepubliceerd op15 april 2013DoorIMARES Wageningen URHet oplaten van 150.000 ballonnen tijdens de troonswisseling is niet alleen maar leuk. Het veroorzaakt veel zwerfafval over een groot gebied, dat opgegeten kan worden door dieren of waarin ze verstrikt kunnen raken.

+Lees meer...

Het ophangen van ballonnen en na afloop opruimen is een goed alternatief. Resten van ballonnen, sierlinten, afsluiters en ventielen zijn veel voorkomende voorbeelden van zwerfafval op onze stranden. Na een Koninginnedag kun je de oranje ballonnen tot ver buiten onze landgrenzen aantreffen. Dieren kunnen de gevaren van een onschuldig ogend ballonnetje niet goed doorgronden. Vogels, vissen, zeeschildpadden en andere dieren raken verstrikt in ballonlinten of eten onderdelen van ballonnen die de maag en darm verstoppen. Als je verder wilt kijken dan alleen een feestelijke dag, dan is het massaal oplaten van ballonnen misschien niet zo’n heel leuk idee. Zouden ‘afbreekbare’ ballonnen een alternatief kunnen zijn? Natuurlijk latexrubber breekt weliswaar vrij snel af, maar niet snel genoeg om het eten ervan door zeedieren te voorkomen. Kunststoffen die in de natuur afbreken, bestaan eigenlijk niet. Normen voor biologisch afbreekbaar of composteerbaar plastic zijn gebaseerd op afbraak na langduring verblijf in industriële composteerinstallaties. In de vrije natuur breekt dat soort materiaal niet of pas na zeer lange tijd af. Dit is dus geen oplossing. In 2008 berichtte onderzoeker Jan Andries van Franeker al over het vele "oranje" zwerfafval dat zelfs in Normandië gevonden werd na een Koninginnedag in Nederland. Koninginnedag in Frankrijk Vervuiling van de zee - Ballonnen in zee - Sula Een feest moet een feest kunnen zijn, inclusief prachtige ballonnen. Die kun je overal gezellig ophangen en dan kun je er voor de volle duur van het feest van genieten. Na afloop ruim je ze op en gooi je ze in de  vuilnisbak. Zo voorkom je veel zwerfvuil en dierenleed. Hoe simpel en  mooi kan het toch zijn!

Bron
15-04-2013