U, de petitionaris
Petities

Behoud karakteristieke en beeldbepalende panden Vestdijk Eindhoven

239 ondertekeningen

Investeringsmaatschappij Rehoma & Fuchsia Vastgoed wil karakteristiek complex Arbeidsbureau aan de Vestdijk 19-21 te Eindhoven slopen voor privé parkeerplaatsen. Dat levert op de korte termijn financieel gezien meer op.

Ondertussen verloedert het complex zwaar.

Petitie

Wij

Inwoners van gemeente Eindhoven en elke inwoner van Nederland die ondersteuning wil tonen.

 

constateren dat:

Dat Investeringsmaatschappij Rehoma & Fuchsia Vastgoed een beeldbepalend en karakteristiek complex aan de Vestdijk 19 - 21 in onze stad wil slopen in ruil voor privé parkeerplaatsen. En daarbij geen rekening houdt met de stad en de laatste karakteristieke en beeldbepalende panden uit de oud-Eindhovense periode.

Tevens laat eigenaar het pand ontzettend verloederen, doordat het complex al lange tijd kinderlijk eenvoudig is te betreden en betreed wordt.

 

en verzoeken

Gemeente Eindhoven, gemeenteraad & College B&W (waaronder wethouder Yasin Torunoglu & Mary-Ann Schreurs) alles op alles te zetten om deze sloop tegen te houden. En om toekomstige sloop en verloederingspraktijken van onze oud-Eindhovense panden met alle mogelijke middelen tegen te gaan.

En daarnaast in de tussentijd het complex Vestdijk op een juiste manier te sluiten en te beveiligen om verdere verloedering te voorkomen. Desnoods op kosten eigenaar.

Het complex is midden in de binnenstad al maanden toegankelijk voor allerlei mensen en hier gebeurt ondanks meldingen vanuit politiek en burgers nog steeds niets of te weinig aan.

Als laatste daarom een moreel appèl op eigenaar om deze panden te behouden voor en door onze stad.

Huidige status

Deze petitie staat niet open om ondertekeningen te verzamelen.

 

Details

Ontvanger:
Eindhoven 
Petitieloket:
Einddatum:
10.07.2013 
Status:
Beantwoord 
Petitionaris:
Chris de Zeeuw 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Antwoord van burgemeester en wethouders

In deze brief een antwoord van burgemeester en wethouders..

10.11.2013