U, de petitionaris

Betere regelgeving omtrent het houden van knaagdieren en andere kleine huisdieren

239 ondertekeningen

Er is in Nederland geen goede regelgeving over het ouden van knaagdieren en andere kleine huisdieren. Veel dieren worden in te kleine hokjes gestopt terwijl er toch wel minimale maten zijn voor deze dieren.

Het probleem is veelal dat dierenwinkels en fokkers niet over de juiste kennis beschikken, en groepsdieren alleen verkocht worden in veel te kleine hokken onder onjuiste omstandigheden. Hierdoor wordt het dier benadeeld die er zelf niets aan kan doen.

Er moet in Nederland wetgeving komen voor het houden van kleine knaagdieren en andere kleine dieren. Zo moeten fokkers goed gecontroleerd worden (vooral de broodfokkers) op het juist houden van de dieren.

Er moeten minimale afmetingen voor kooien vastgesteld worden waar aan dierenwinkels en fokkers zich moeten houden. Zo voorkom je al een hoop dierenleed.

Petitie

Wij

Vele knaagdierenliefhebbers

 

constateren dat:

dat er geen regelgeving is omtrent het houden van kleine knaagdieren. Veel dieren worden in bijvoorbeeld dierenwinkels veel te klein en onjuist gehouden (bijvoorbeeld groepsdieren alleen een solitaire dieren in groepjes) en dat er onjuist advies verstrekt wordt aan toekomstige eigenaren.

Er worden veelal te kleine kooitjes verkocht, en er wordt veelal verkeerd advies over voer en bodembedekker meegegeven.

Ook zitten de dieren veelal in lege kooien waar ze alleen maar een rondje kunnen lopen en zich niet kunnen verstoppen.

 

en verzoeken

Dat er wetten komen over het houden en verkopen van dieren in dierenwinkels. Er moet een eis gesteld worden qua minimale maten van huisvestiging voor deze dieren.

Huidige status

Deze petitie staat niet open om ondertekeningen te verzamelen.

 

Details

Ontvanger:
Tweede Kamer 
Petitieloket:
Einddatum:
08-10-2009 
Status:
Ingetrokken 
Petitionaris:
Anouk Blomsma 
Organisatie:
Rattery Amicitia 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen