U, de petitionaris

geen kind in de cel

65 ondertekeningen

geen kind in de cel

Petitie

Wij

familieleden, vrienden en omstanders,

 

constateren dat:

Dat Jeugdzorg het toelaat dat kinderen in een cel worden gezet, zonder enige aanklacht.

Dat Jeugdzorg het toelaat dat mensen en hun kinderen in de problemen komen, door gebrek aan mogelijkheden, dat de verantwoordelijken daarbij in gebreke blijven.

Dat Jeugdzorg en Justitie samen misdaden plegen tegen kinderen van soms 13 jaar en jonger, door sommigen van hen 1) in een cel te plaatsen en daarmee van hun vrijheid en eergevoel beroven. 2)Hen emotioneel in verwarring brengen, ja zelfs ernstig psychisch letsel toebrengen door deze werkwijze. 3) niet of te laat hulp te bieden, danwel niet adequaat de hulp bieden die vereist is. 4) uit huis te plaatsen terwijl dit niet gewenst is.

 

en verzoeken

dat de minister van Jeugd en Gezin zijn verantwoordelijkheid neemt en dat hij het Jeugdzorg-apparaat hervormt, doorlicht en verbetert, zodat het tot zegen is voor de jeugd.

Dat hij de gevangenneming van kinderen met civielrechtelijke procedures onmiddelijk beeindigt, of het al dan niet vluchtelingen ofwel Nederlandse jongeren zijn, die om wat voor reden geen opvang krijgen.

Dat hij voor een passend alternatief zorgt en zijn excuses aanbiedt. Dat Hij desnoods de getroffenen schadeloosstelt, door hen wanneer van toepassing, een verblijfsvergunning en/of een schadevergoeding toekent.

Huidige status

Deze petitie staat niet open om ondertekeningen te verzamelen.

 

Details

Ontvanger:
Tweede Kamer 
Petitieloket:
Einddatum:
05-03-2009 
Status:
Ingetrokken 
Petitionaris:
R. Souissi 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen