U, de petitionaris

Stadsboerderij Groot Randijk

81 ondertekeningen

Stadsboerderij Groot Randijk

Petitie

Wij

Nieuwe Erven, zijn de huidige gebruikers van stadsboerderij Groot Randijk in de wijk Randenbroek te Amersfoort. Het doel van stichting Nieuwe Erven is het verwezenlijken van een natuur- en cultuur werkplaats. In dit proces willen wij de stadsboerderij (weer) een maatschappelijke functie geven.

 

constateren dat:

Groot Randijk (1888) is in 1958 in handen van de gemeente gekomen en er is tot 1992 onderdak geboden aan onder andere natuureducatie en schooltuinen. De wijk Randenbroek wacht een aantal ingrijpende vernieuwingen in de komende jaren. Wij vestigen de aandacht op het gebrek aan natuur- en cultuureducatie in de wijk, maar ook op het feit dat vernieuwing verder reikt dan nieuwbouw: Behoud en ontwikkelen van (jonge) cultuurhistorie is hierin van grote waarde.

 

en verzoeken

Groot Randijk verdient de kans om zich weer te vestigen met een maatschappelijke functie. Daarvoor is een forse investering nodig. De dringende vraag aan gemeente Amersfoort is, of zij verder kan kijken dan de visie van de projectontwikkelaar én terug durft te kijken op een periode waarin de stadsboerderij aan haar lot is over gelaten, waardoor de huidige (slechte) staat is ontstaan.

Huidige status

Deze petitie staat niet open om ondertekeningen te verzamelen.

 

Details

Ontvanger:
Amersfoort 
Petitieloket:
Einddatum:
29-04-2009 
Status:
Ingetrokken 
Petitionaris:
David van der Kaaden 
Organisatie:
stichting Nieuwe Erven 

Geschiedenis

Ondertekeningen