U, de petitionaris

Brommers moeten sneller

1.044 ondertekeningen

Brommers moeten sneller

Petitie

Wij

burgers

 

constateren dat:

dat 30 km per uur voor brommers binnen de bebouwde kom levensgevaarlijk is:

  • Rechts scheren de auto's langs je. Het is levensgevaarlijk of onmogelijk om voor te sorteren.
  • Omdat auto's te weinig rekening houden met brommers is er zeer weinig plek naast de auto's.

Het is dus duidelijker als de brommers gewoon een plek als een auto in kunnen nemen en achter elkaar kunnen rijden. Ook kunnen de brommers dan van het fietspad af zodat er een duidelijkere en veiligere situatie ontstaat. Ook is de wegaanduiding duidelijker. Je hoeft dus niet de bordjes die de weg aangeven van het fietspad en autoweg te volgen.

Auto's kunnen na gelang een snelheid halen van +/- 180km. Door het examen wordt er verwacht dat dat ze met de snelheid om kunnen gaan. Ook brommers hebben tegenwoordig een rijbewijs door examen. Waarom wordt er geacht dat zij niet met de snelheid om kunnen gaan? Wat meer vaart kunnen maken kan ook in sommige situaties veiliger zijn. De regel 30 km per uur en aan de rechterkant van de weg naast de automobilist werkt burgerlijke ongehoorzaamheid in de hand. Bijna geen enkele brommer houdt zich ook aan de snelheid en plaats op de weg. Daarom moet dit ook anders.

 

en verzoeken

dat brommers gewoon 50 km moeten kunnen rijden. De brommer zou vanaf 60 km afgesteld moeten zijn, eventueel sneller afhankelijk van het type en model (moet het aankunnen).

Huidige status

Deze petitie staat niet open om ondertekeningen te verzamelen.

 

Details

Ontvanger:
Tweede Kamer 
Petitieloket:
Einddatum:
16-08-2009 
Status:
Ingetrokken 
Petitionaris:
Allard Lanson 

Geschiedenis

Ondertekeningen