U, de petitionaris
Petitie graphic

Behoud de bereikbaarheid en het OV voor Spui/Bierkade

88 ondertekeningen

Binnenkort vervalt de halte Bierkade voor de lijnen 9, 10, 15 en 16 geheel of gedeeltelijk. Dit is een enorme kaalslag van het openbaar vervoer voor dit gedeelte van het centrum. De halte is van cruciaal belang voor de (o.a. oudere) bewoners en de ondernemers op deze plek.

Petitie

Wij

Ondernemers, bezoekers en bewoners van de Rivierenbuurt / Spuikwartier

 

constateren

Dat HTM zonder geldige reden of overleg 60% van het tramverkeer schrapt op het Spui / halte Bierkade. Dat betekent een kaalslag voor de bereikbaarheid van dit gebied. Hiermee treft HTM (veelal kwetsbare oudere) bewoners die afhankelijk zijn van goed OV en een groep kleine ondernemers in een tijd en een gebied waar zij het al hard te verduren hebben. HTM dient een maatschappelijk belang en negeert zo volkomen onterecht de belangen van anderen.

 

en verzoeken

• Dat de opheffingen per 6/1/2013 van de lijnen 9, 15 en 16 worden geannuleerd • Dat HTM de maatregelen eerst met omwonenden en andere belanghebbenden bespreekt en hun belangen in ach neemt, voordat besluitvorming tot stand komt.

Huidige status

Deze petitie staat niet open om ondertekeningen te verzamelen.

 

Details

Ontvanger:
openbaar vervoerbedrijf 
Petitieloket:
Einddatum:
07-01-2013 
Status:
In behandeling 
Petitionaris:
B. Jamanika 
Organisatie:
Curves 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Aanbieden op 18 januari 2013

Een kleine vertegenwoordiging van betrokkenen toog 18/1 naar het Stadhuis. Zij kwamen de petitie voor bereikbaarheid van tramhalte Bierkade aanbieden aan wethouder Peter Smit.

+Lees meer...

Op verzoek van de laatste was ook Peter Dungelaar van Stadsgewest Haaglanden aanwezig. Ondanks het warme welkom, leken de heren niet onder de indruk van de oproep van de delegatie. Niet fatsoenlijk "Wij zijn heel realistisch. Een dergelijke operatie wordt niet teruggedraaid omdat een handjevol bewoners er last van heeft. Maar dat wij niet fatsoenlijk zijn geinformeerd over de concrete consequenties, irriteert ons. Dat hoort niet zo. Hadden ze ons enige vorm van inspraak gegeven, dan hadden wij maatregelen kunnen nemen. En wie weet hoe de boel was ingericht als de ontwikkelaars zich hadden gerealiseerd wat een impact dit voor ons heeft." aldus Bianca Jamanika, de initiatiefnemer van de petitie, hierover. Bescheiden toezegging wethouder Wethouder Smit leek echter niet overtuigd van de waarde van burgerparticipatie, ondanks het hartstochtelijke betoog. Wel zegde hij toe zich in te spannen om bewoners en ondernemers van het Spui alsnog te informeren over de situatie. Tevreden delegatie De delegatieleden leken - ondanks de bescheiden toezegging - tevreden. Een van hen daarover: "We hebben begrepen dat dit nog maar het begin is van 2,5 jaar grootschalig onderhoud. Als ze ons bij de start van het volgende project niet vergeten, weten wij tenminste wat ons te wachten staat. En dat zou al winst zijn." //-//

02-02-2013