You, the petitioner
Petitie jaapeden

Jaap Edenbaan: bevries de plannen, ontdooi de samenwerking

4,860 signatures

De Stichting Jaap Eden heeft ingrijpende toekomstplannen zonder te luisteren naar zijn doelgroep. Een zeer geliefde schaatskroeg, de Skeeve Skaes, en een ervaren schaatsschool, Duosport, moeten wijken. De Stichting wil beiden zelf gaan exploiteren. Deze plannen zijn risicovol en kostbaar...

Petition

We

De schaatsers en andere gebruikers van de Jaap Edenbaan in Amsterdam.

 

establish that:

De Stichting Jaap Eden wil zelf gaan ondernemen om zo meer geld te genereren. Een geliefde schaatskroeg, de Skeeve Skaes, en een deskundige schaatsschool, Duosport, moeten wijken. Opnieuw opbouwen van deze twee publiekstrekkers zal jaren vergen en veel geld kosten. De Stichting voert deze plannen uit zonder raadpleging van de schaatsers en gebruikers van de Jaap Edenbaan. Wij vrezen grote culturele en financiële schade.

 

and request

Wij willen een constructieve samenwerking. Wij zijn ons bewust van de noodzaak een gezond financieel klimaat te creëren Daarbij wordt de Jaap Edenbaan minder afhankelijk van subsidies. Wij vragen de gemeente het volgende:

1) Beweeg het bestuur van de Jaap Eden ijsbaan in dialoog te gaan met de gebruikers en huurders.

2) Verdiep u in andere vormen van exploitatie op de Jaap Edenbaan.

3) Bevries de plannen en ontdooi de samenwerking!

Current status

This petition is not open to collect signatures.

 

Details

Addressed to:
Amsterdam 
Petition desk:
Closing date:
2013-03-06 
Status:
Withdrawn 
Lead petitioner:
Monique Pastoor 
Website:

History

Signatures

Updates

Voetballegende Johan Cruijf roept burgermeester en wethouder op tot ingrijpen

Johan Cruijff hoopt dat de burgemeester en sportwethouder Van der Burg iets doen aan de situatie op de Jaap Edenbaan. De legendarische nummer 14 roept de gemeente maandag in zijn column in De Telegraaf op om te helpen met het oplossen van de problemen rond de baan. Schaatsers en de bestuurders van de Jaap Edenbaan liggen momenteel met elkaar overhoop.

+Read more...

De schaatsers zijn het niet eens met de plannen van het huidige bestuur van de Jaap Edenbaan, waardoor schaatsschool Duosport en café De Skeve Skaes zouden verdwijnen.'Mensen die sinds mensenheugenis de horeca en andere zaken beheren, moeten nu vervangen worden om het rendement te verbeteren. Opnieuw botst hier de sportwereld met mensen die de sport binnenstappen en hun eigen ideeën daarover hebben', neemt Cruijff het voor de schaatsers op. 'Die daarbij voorbij gaan aan elementaire zaken, waardoor de nieuwe aanpak uiteindelijk niet gaat werken. Als je die twee partijen ook hoort praten, dan denk je dat de één Chinees spreekt en de ander Grieks. Daarom hoop ik dat de burgermeester en de sportwethouder in actie zullen komen om dit probleem nog eens tegen het licht te houden. Ik kan me niet voorstellen, dat er geen oplossing voor te vinden is', stelt Cruijff.

2013-03-18

Jaap Eden onderwerp in VPRO's Slag om Nederland

Ook de Jaap Edenbaan in Amsterdam, de oudste kunstijsbaan van Nederland, dreigt ten prooi te vallen aan het spook van efficiency en rendement. Al meer dan 50 jaar kunnen schaatsliefhebbers hier iedere winter hun rondjes rijden in de de buitenlucht, met koek, zopie en stamppot achteraf.

+Read more...

Zo werd de Jaap Edenbaan een begrip in ons schaatsland, waar alle grote kampioenen hebben gereden . Maar sinds een aantal jaren is hommeles op de schaatsbaan. Het bestuur houdt niet van de heersende romantiek en wil dat alles strakker en zakelijker wordt. De, overigens goed lopende, schaatschool en schaatscafe, moeten daar voor wijken. Onder andere schaatslegendes Ard Schenk en Kees Verkerk, spreken er in deze uitzending van De Slag om Nederland hun verontwaardiging over uit. Zie uitzending gemist: http://www.uitzendinggemist.nl/afleveringen/1331113 

2013-03-11

"Als we het niet glijdend tot een oplossing komen dan klúnen we naar een oplossing"

Beste schaatsliefhebbers, beste Jaap Edenbaanfans, We gaan de petitie "bevries de plannen, ontdooi de samenwerking", aanbieden aan de wethouder sport, Eric van der Burg. Dit zal gebeuren tijdens de commissievergadering op:  6 maart 2013, 9:00 uur. Nog even kort wat ons dwarszit: Per 1 april 2013 is de schaatsschool Duosport niet meer welkom op de ijsbaan als zelfstandige onderneming.

+Read more...

In ruim 22 jaar ontwikkelde Duosport zich als een instituut waar de schaatser, van krabbelaar tot toptalent, zich thuis voelt. Een publiekstrekker zal verdwijnen. Directie en bestuur van de jaap Edenbaan ontbinden, na een jarenlange juridische strijd, het huurcontract met café/restaurant "de Skeeve Skaes". Ruim 27 jaar is iedere schaatser daar welkom van 's morgens vroeg tot 's avonds laat. Een publiekslieveling wordt weggestuurd. Kom 6 maart naar de Stopera. Het liefst in je eigen clubkleding en neem je schaatsen mee. We verzamelen voor de ingang op het Waterlooplein vanaf 8:30 uur. Van af 8:45 uur zoeken we klunend de publieke tribune op. Strijdbare groet, namens ons actiecommite, Monique Pastoor, petitionaris. P.s. je kunt nog tekenen! Tot 5 maart staat de petitie open! Iedere stem telt!!!

2013-02-15