U, de petitionaris

Stralingsvrij Kind

732 ondertekeningen

Stralingsvrij Kind

Petitie

Wij

van Stralingsvrij Kind

 

constateren dat:

dat alhoewel de stralingsnormen waar de Gemeente Groningen en Draadloos Groningen mee werkt aan de officiële landelijke norm voldoen, er geen rekening gehouden is met voortschrijdend wetenschappelijk inzicht. De huidige normen houden namelijk geen rekening met de biologische effecten van de gebruikte straling. Die kunnen leiden tot: hoofdpijn, duizeligheid, irritatie, vermoeidheid, algemene slapte, slaapstoornissen, slaperigheid overdag, pijn in het hartgebied, moeite met ademen, buikpijn en slechte spijsvertering. Dat is wetenschappelijk zeer vaak onomstotelijk aangetoond.

Studies wijzen uit dat de straling ook ons DNA beschadigt. Dat geeft een verhoogd risico op kanker. Daarnaast leidt straling tot een explosieve stijging van leukemie en ADHD bij kinderen. Veel wetenschappelijke inzichten laten zien dat er een zeer groot gezondheidsrisico aan straling verbonden is, ook aan WIFI. Deze WIFI straling zal voor Draadloos Groningen gebruikt worden.

De plannen van Draadloos Groningen leiden tot continue onvrijwillige blootstelling aan straling van de burger. Dit is een groot gevaar voor de volksgezondheid en is daarom in tegenspraak zijn met grondwet artikelen 10, 11, 20, 21 & 22. Deze zijn cruciaal voor onze kindveiligheid, democratie, beschaving en mensenrechten. Alles wat in strijd is met onze grondwet is illegaal en verboden.

 

en verzoeken

de gemeente Groningen en St. Draadloos Groningen om het voorzorgsprincipe te hanteren en Draadloos Groningen niet in de huidige vorm doorgang te laten vinden omdat een groot aantal wetenschappelijke onderzoeken aantonen dat er grote gezondheidsrisico’s met de diverse vormen straling annex zijn.(zie o.a. www.bioinitiative.org) Nu duidelijk is hoe gevaarlijk WIFI-straling is, is het de wettelijke plicht van de overheid te bekijken hoe we schade hiervan kunnen voorkomen. In de huidige plannen is gezondheidsschade niet te voorkomen. We willen daarom In samenwerking met onafhankelijke deskundigen, leden van Stralingsvrij kind en de gemeente naar veilige alternatieven met aanvaardbare gezondheidsrisico’s zoeken voor zowel Draadloos Groningen als de bestaande straling niveaus van UMTS, GSM en het WiFI gebruik op scholen. Op die manier wordt het leefklimaat weer veilig, met name voor kinderen.

Het uitgebreide bezwaarstuk Draadloos Groningen vindt u op www.stralingsvrijkind.nl

Huidige status

Deze petitie staat niet open om ondertekeningen te verzamelen.

 

Details

Ontvanger:
Groningen 
Petitieloket:
Einddatum:
01.09.2009 
Status:
Ingetrokken 
Petitionaris:
Arjan Bos namens werkgroep Stralingsvrij Kind 
Organisatie:
Stralingsvrij Kind 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen