U, de petitionaris
Peilingen

Verkiezingscampagne zonder peilingen

3 ondertekeningen

Met deze petitie pleit ik voor een verbod op peilingen tijdens de verkiezingscampagne - naar Italiaans voorbeeld - omdat deze een te grote invloed hebben op de uiteindelijke uitslag.

Petitie

Wij

De stemgerechtigden

 

constateren dat:

dat peilingen een (te) grote invloed hebben op de uiteindelijke verkiezingsuitslag, dat (te) veel mensen strategisch gaan stemmen en de partij waar ze eigenlijk op hadden willen stemmen links laten liggen, en dat (te) veel mensen maar op één van de twee grootste partijen (in de peilingen) gaan stemmen om zo bij de winnende partij te kunnen horen.

 

en verzoeken

de Tweede Kamer om alle peilingen ten tijden van de verkiezingscampagne aan banden te leggen. Dit naar voorbeeld van Frankrijk (1 dag van tevoren), Cyprus (7 dagen van tevoren) Italië (15 dagen van tevoren) en Griekenland (15 dagen van tevoren).

Huidige status

Deze petitie staat niet open om ondertekeningen te verzamelen.

 

Details

Ontvanger:
Tweede Kamer 
Petitieloket:
Einddatum:
01-03-2016 
Status:
Ingetrokken 
Petitionaris:
René van de Keuken 

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Peilers zaten er gemiddeld 23 zetels naast

Bolkestein ook voor verbod op peilingen   Bron: Nieuwsuur (11 september 2012).

17-09-2012

Roemer: "Nadenken over tijdelijk verbod op peilingen"

SP-lijsttrekker Emile Roemer vindt dat er moet worden nagedacht over een verbod op peilingen in de laatste weken voor de verkiezingen, zoals in bijvoorbeeld Frankrijk bestaat. 'Daarmee haal je de hype weg', zei hij zondag in het tv-programma Buitenhof. (bron: Volkskrant)   .

09-09-2012