U, de petitionaris
Tkoerhuys

Bewonersbedrijf 't Koerhuys in Amersfoort

123 ondertekeningen

Namens de kerngroep, beëindig ik de petitie voor Bewonersbedrijf "'t Koerhuys", omdat we zijn ingehaald door nieuwe ontwikkelingen. Het oude schoolgebouw aan de Kortenaerstraat, krijgen wij niet 'om niet' van de Gemeente Amersfoort. Wel zijn wij over een een ander pand bezig met de Gemeente, maar dat is allemaal nog gaande en een complexe situatie en langzame 'molens'. De naam "'t Koerhuys" klopt nu niet meer, omdat deze was verbonden met het oude schoolgebouw aan de Kortenaerstraat. Ons initiatief gaat nu verder onder de naam: "Kruiskamp Onderneemt". Essentie van de petitie is nog steeds actueel: de wens van het starten van een bewonersbedrijf in een leegstaand pand tegen redelijke voorwaarden en daarmee levendigheid en ondernemingsschap stimuleren en creeren voor de wijk. Als ook het versnellen van de enorme bureaucratie en ambtenarenbrei waar wij nog steeds tegen aanlopen in de communicatie met de Gemeente Amersfoort. De handtekeningen van deze petitie worden uitgeprint en samengevoegd met de handtekeningenlijsten die zijn opgehaald in de wijk Kruiskamp, Amersfoort. Zij zullen als bijlage bij het aangepaste ondernemingsplan worden aangeboden aan de Gemeente Amersfoort. Wij danken petities.nl dat wij gebruik hebben mogen maken van hun platform om onze wensen en standpunten bij een breed publiek onder de aandacht te brengen.

Petitie

Wij

Bewoners van wijk Kruiskamp, sympathisanten van ons project, alle politieke partijen in Amersfoort

 

constateren

  • Ja, ik sta achter het bewonersbedrijf 't Koerhuys aan De Kortenaerstraat 10 te Amersfoort.

  • Ja, ik roep de gemeente Amersfoort op het pand in bruikleen te geven of onder redelijke voorwaarden ingeval van huur of koop, aan het Bewonersbedrijf't Koerhuys. Zodat zij z.s.m. hun plan kunnen uitvoeren.

  • Dit burgerinitiatief is realistisch en haalbaar bevonden door experts en verdient daarom een kans om als experiment en pilotproject van start te gaan.

 

en verzoeken

Het mooiste is als Bewonersbedrijf "'t Koerhuys" eigendom wordt van de wijk. Omdat zij levendigheid, sociale cohesie en ondernemerschap in de wijk genereert. Mogelijk in de toekomst kan bijdragen aan duurzame energie projecten voor de wijk. Haar bijdrage aan de wijk, zal geborgd worden in de toekomstige organisatie structuur. Juist nu, met een terugtrekkende overheid op gebied van welzijn, zorg en cultuur. Geef burgers een kans om zich te profileren en te ontwikkelen

Huidige status

Deze petitie staat niet open om ondertekeningen te verzamelen.

 

Details

Ontvanger:
Amersfoort 
Petitieloket:
Einddatum:
20-02-2013 
Status:
Ingetrokken 
Petitionaris:
Gemma van der Heijden 
Organisatie:
Kerngroepoverleg 't Koerhuys 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen