U, de petitionaris

Uitvoering van kinderopvang en toeslag moet vanuit politiek beter geregeld

4 ondertekeningen

De toeslag gaat uit van het aantal uur wat gewerkt wordt x 1,4 om het recht op aantal uur opvang te bepalen maar KDV's rekenen per hele dag van 11 uur. Dit vormt probleem bij 4u p/d werk, of liever: dwing KDV opvang op maat te factureren.

Petitie

Wij

de "minste uren" en/of alleenstaande ouders die parttime kunnen of graag zouden willen werken.

 

constateren

dat wij buitenspel gezet worden mbt recht op kinderopvangtoeslag omdat KDV's met teveel moeite of helemaal geen opvang op maat of per dagdeel aanbieden. Recht op opvangtoeslag wordt berekend per uur x 1,4 terwijl KDV's dwingen opvang per hele dag van circa 11 uur af te nemen. Hierdoor wordt werken voor sommige ouders niet rendabel of wordt het onmogelijk gemaakt opvang af te nemen op de juiste tijden en dagen om effectief beschikbaar te zijn voor werk.

 

en verzoeken

politieke maatregelen aan de uitvoering van de opvangtoeslag en/of nieuwe wetgeving voor KDV's tbv stroomlijning opvangtoeslag en feitelijk noodzakelijke opvang. Kwalificatie voor kinderopvangtoeslag in lijn brengen met werkelijke kosten KDV op dit moment te weten circa 11 uur per dag. Bijvoorbeeld vanaf 4 uur of meer werk per dag. En/of wetgeving voor KDV om opvang op maat aan te bieden en ook de werkelijk genoten uren opvang te factureren van moment brengen tot ophalen

Huidige status

Deze petitie staat niet open om ondertekeningen te verzamelen.

 

Details

Ontvanger:
minister 
Petitieloket:
Einddatum:
08-12-2016 
Status:
Ingetrokken 
Petitionaris:
Linda Landwerd-Newman 

Geschiedenis

Ondertekeningen