U, de petitionaris
Landgoed ockenburgh overzicht petietie 11

Laat Ockenburgh natuurlijk blijven; geen “hotelFLAT” in park Ockenburgh!

1.000 ondertekeningen

(Attentie: ivm. het besluit van de wethouder om het alternatieve plan van de bewoners nader te onderzoeken, blijft deze petitie in ieder geval ondertekenbaar tot begin november 2012 !)

Wil de Gemeenteraad werkelijk een hotel in stadspark Ockenburgh goedkeuren, dat beduidend hoger is dan het pittoreske monumentale Landhuis? Een hotel dat de vorm krijgt van een flatgebouw van zeker 5 verdiepingen (veel hoger dan het Landhuis !), dat 80 meter lang is en 15 meter diep? En dat vlak achter het Landhuis Ockenburgh in het Bos komt? Willen we dat echt? Dat is toch onaanvaardbaar!

Petitie

Wij

Buurtbewoners, gebruikers, bezoekers, genieters en bewonderaars van ons aller stadspark Ockenburgh!

 

constateren dat:

Dat de Gemeente Den Haag aan Vastgoedontwikkelaar NOVA de vrije ruimte geeft om op landgoed Ockenburgh een veel te groot, hoog en massaal “Grand Hotel” te bouwen, dat zeker niet past in deze prachtige, natuurlijke en beschermde omgeving. Het volume van deze Nieuwbouw is - wel bijna 4x - groter dan het volume van het prachtige monumentale Landhuis (dat een beschermd Rijksmonument is) en gaat daarmee het Landhuis overheersen. Voor deze Nieuwbouw moeten er veel bomen gekapt worden en komt er een grote parkeerplaats midden in het Park; daarmee wordt ook afbreuk gedaan aan de beleving van de vele bezoekers van het voor hen zo belangrijke Stadspark. Bovendien vrezen wij, dat deze ontwikkeling uiteindelijk onze recreatieve mogelijkheden op het landgoed veel te sterk gaat beperken, - wat wij onacceptabel vinden - !

 

en verzoeken

De Gemeenteraad van Den Haag niet in te stemmen met deze plannen en, ALS er al een hotel op deze plek moet komen, slechts een kleinschaliger lager hotel toe te staan, in nauw overleg met de buurtbewoners van Loosduinen, Ockenrode en bezoekers van stadspark Ockenburgh.

Huidige status

Deze petitie staat niet open om ondertekeningen te verzamelen.

 

Details

Ontvanger:
Den Haag 
Petitieloket:
Einddatum:
08-09-2012 
Status:
Beantwoord 
Petitionaris:
Rob Crouwell 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen