U, de petitionaris

Verhuisplicht ex-gedetineerde pedoseksueel

262 ondertekeningen

Om minderjarige slachtoffertjes te beschermen zou direct na veroordeling van een pedoseksueel een regeling in werking moeten treden die zorg draagt dat de dader na detentie elders in het land wordt gehuisvest. Burgemeesters zouden elkaars ex-gedetineerde pedoseksuelen moeten opvangen en begeleiden. 

Petitie

Wij

ondergetekenden

 

constateren dat:

Dat kinderen die slachtoffer zijn van seksueel misbruik wederom in hun rechten volgens het Internationaal Verdrag inzake de Rechten van het Kind (art. 4, 6, 19, 27, 31 en 39) worden aangetast wanneer een ex-gedetineerde pedoseksueel terugkeert in zijn woonplaats, wat vaak ook de woonplaats van het/de  slachtoffer(s) is. Het slachtoffer wordt o.a door de angst zijn/haar dader tegen te komen wederom ernstig psychisch onder druk gezet en beperkt in de vrijheid met alle gevolgen van dien.

 

en verzoeken

Daar een kind wat leeft met angst en bijbehorende beperkingen en gevolgen heeft een negatieve invloed op verwerking, herstel, zelfrespect, herintegratie en algehele ontwikkeling en gezondheid. Verzoeken wij een wet aan te nemen die automatisch in werking treedt na veroordeling van een pedoseksueel zodat slachtoffers niet nogmaals in hun rechten worden aangetast en ex-gedetineerde pedoseksuelen worden opgevangen door een vangnet van burgemeesters.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Tweede Kamer 
Petitieloket:
Einddatum:
31-12-2017 
Petitionaris:
Ingrid Altun Westerduin 
Organisatie:
Stichting Ekulinda 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen