U, de petitionaris

#beperkdataniet STOP de datalimiet en hinderlijke snelheidsbeperkingen

22 ondertekeningen

Zou jij het tijdens een verkiezingsavond accepteren dat opeens je provider de radio of televisie signaal blokkeert of de snelheid extreem beperkt, dat je tijdens internetbankieren opeens je banksaldo niet meer kan inzien of kan beheren doordat je provider meent dat je te wenig databundel hebt ingekocht. Dat is wel een van de problemen die NU voorkomen bij datalimieten of snelheidsbeperkingen.

Het internet is een vitale informatie bron en behoort een openbaar toegankelijk platform te zijn zonder hinderlijke beperkingen. Daarom is het van groot belang dat de toegangsdrempel zo laag mogelijk is.

Toevoeging 19 juni 2012:

De petitie is ingehaald door nieuwe ontwikkelingen. De nieuwe telecomwet mbt netneutraliteit maakt deze petitie overbodig. Ik bedank iedereen voor de inzet.

Petitie

Wij

De inwoners van de Europese Unie, De inwoners van Nederland,

 

constateren dat:

Dat wij het uitmelken van datalimieten en snelheidsbeperkingen van internet beu zijn.

Dat wij een vaste werkbare snelheid met onbeperkt gebruik tegen een vaste maandprijs preferent stellen boven een superhoge snelheid en betalen per mb en dat hier onvoldoende rekening mee gehouden word.

Dat het heffen van een datalimiet wel in strijd is met de rechten voor de mens, daar deze de vrijheid van informatie en meningsuiting schenden.

Dat ook het beperken van internet snelheden hiermee in strijd is en deze beperkingen haaks op het gedachtegoed van een vrije Europese Unie en Nederland staan, daar deze de vrije en eerlijke handelsverkeer en haar concurrentie beperkt & belemmerd.

Dat er inbreuk gemaakt wordt op de Net Neutraliteit zodra er geen alternatief geboden word op het betalen voor dataverkeer per MB.

 

en verzoeken

De providers (isp en hosting), De leden van de Kamer, De Europarlementariƫrs,

Dat kamerleden & Europarlementariƫrs wetswijzigingen en providers voorstellen zullen indienen of hun bedrijfsvoering zullen aanpassen die een ondubbelzinnig verbod op een datalimiet en op snelheidsbeperkingen vastleggen en naleven.

Dat kamerleden & Europarlementariƫrs wetswijzigingen en providers voorstellen en verbetering doen dat het afknijpen van snelheden lager dan 50% van het netwerkcapaciteit of de abonnementsvorm verbied.

Dat providers zonder hinderlijke vorm hun netwerken tegen betaling enkel naar snelheid en capaciteit beschikbaar stellen voor toegang tot openbare of publieke internet informatie met inbegrip van legaal bewegend beeld/geluid, dat deze informatie als grondrecht altijd ongehinderd beschikbaar dient te zijn voor burgers.

Huidige status

Deze petitie staat niet open om ondertekeningen te verzamelen.

 

Details

Ontvanger:
Europees Parlement 
Petitieloket:
Einddatum:
01-09-2012 
Status:
Ingetrokken 
Petitionaris:
beperkdataniet.nl 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen