U, de petitionaris
Sticker internet

Toeristenbelasting moet worden afgeschaft

7.691 ondertekeningen

In veel plaatsen in Nederland moet de vakantieganger toeristenbelasting betalen. Oneerlijk, want tijdens zijn vakantie gaan thuis de gemeentelijke belastingen gewoon door. Bovendien wordt de opbrengst van deze toeristenboete slechts zelden gebruikt voor de doelen waarvoor deze belasting is bedoeld.

Op dinsdag 9 april om 13.30 uur heeft de voorzitter van de commissie voor Binnenlandse Zaken in de Tweede Kamer een petitie in ontvangst genomen van de Stichting Vrije Recreatie (SVR) over de afschaffing van de toeristenbelasting.

Petitie

Wij

Verontruste recreanten, waarvan ruim 400.000 aangesloten bij de SVR (Kamperen bij de Boer).

 

constateren

dat door de nog steeds voortdurende economische crisis steeds meer recreanten de dure vliegvakanties de rug toe (moeten) keren en willen kiezen voor een betaalbare vakantie in eigen land. Echter wordt dat betaalbare door de toeristenbelasting ook hier steeds schaarser. Vele miljoenen mensen willen hun vakantie graag in Nederland doorbrengen en zouden een noodzakelijke en welkome oppepper voor de Nederlandse economie kunnen betekenen!

 

en verzoeken

Totale afschaffing van de toeristenbelasting, zodat recreanten zich welkom voelen in Nederland en niet als melkkoe. Nederland, let op uw zaak!

Huidige status

Deze petitie staat niet open om ondertekeningen te verzamelen.

 

Details

Ontvanger:
Tweede Kamer 
Petitieloket:
Einddatum:
09-04-2013 
Status:
In behandeling 
Petitionaris:
Wim van den Berg 
Organisatie:
Stichting Vrije Recreatie 

Geschiedenis

Ondertekeningen