U, de petitionaris

medisch pedicure in actie + in opleiding + EVC traject

595 ondertekeningen

De petitie is op 3 juli 2012 overhandigd.

D.m.v. onze opleiding medisch pedicure waaronder de specialistische technieken en instrumentele behandelingen en SIMMS class. vinden wij dat wij erkenning moeten hebben onder de BIG REG. Ons beroep staat onder Economische zaken en wij willen graag onder Minister van Volksgezondheid staan.

Petitie

Wij

Medisch Pedicures moeten erkend en gered worden als opgeleide zorgverleners. Hier hoort de BIG-Registratie bij!

 

constateren

dat, zoals de nieuwe zorgmodule er nu uitziet, wij alleen de SIMMS Classificatie O mogen behandelen. Dat betekent dat wij alleen de cosmetische voet mogen behandelen, terwijl onze opleiding niveau 4 is en de podotherapeuten alles dichtgetimmerd hebben. Ze noemen het zelf de kip met de gouden eieren. Inmiddels hebben wij al een gesprek gehad bij het ministerie van volksgezondheid in Den Haag met goed vervolg! Nu moeten wij lawaai maken

 

en verzoeken

aan al onze collega's dat wij met z'n allen voor erkenning van BIG.Reg. gaan en dat we opgenomen worden onder Volkgezondheid in plaats van Economische zaken. De huisarts is onze eerste lijn voor overleg, advies en ondersteuning. Er wordt steeds meer van onze opleiding geëist, elke drie jaar met bijscholing wat vele kosten met zich meebrengt.

Huidige status

Deze petitie staat niet open om ondertekeningen te verzamelen.

 

Details

Ontvanger:
Tweede Kamer 
Petitieloket:
Einddatum:
03-07-2012 
Status:
In behandeling 
Petitionaris:
medisch pedicure in actie 

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Petitie overhandigd aan Kamercommissie

Op dinsdag 3 juli 2012 om 13.45 uur neemt de voorzitter van de vaste commissie voor Volksgezondheid, Welzijn en Sport een petitie van ProVoet Brancheorganisatie voor de Pedicure in ontvangst over de opname van medisch pedicures in het BIG register..

11-09-2012