You, the petitioner
Brug over het ij jolijnvalk 2010

Brug over het IJ

384 signatures

Amsterdammers in Noord en Zuid verdienen meer dan een stad die ophoudt bij het IJ. Nu kost het een kwartier om het IJ te voet, per fiets of scooter over te steken, belachelijk in een dynamische stad. Een brug naar het centrum is goed voor de binding tussen Noord en Zuid, de Amsterdamse economie en de volksgezondheid. En het fantastische uitzicht over het IJ krijgt u er gratis bij. Wij eisen een brug!

De petitie is vandaag, 8 november, ingediend bij de wethouders van Poelgeest en Wiebes, en positief ontvangen. Wij gaan nu verder met het ontwerp van de brug en proberen de financiering in het komend jaar rond te krijgen. Veel dank voor uw steun! Met vriendelijke groet, Ed Eringa (initiatiefnemer) en Jolijn Valk (architecte).

Petition

We

Bewoners, werkenden en vrienden van Amsterdam-Noord

 

establish that:

dat Amsterdam Noord afgesloten is van de rest van Amsterdam doordat er geen vaste verbinding over het IJ is voor voetgangers en fietsers. Dat is slecht voor de binding van Noord met de rest van de stad, de volksgezondheid, de komst van meer mensen naar dit deel van de stad en de economie van Amsterdam-Noord. Voor een duurzame en snelle verbinding van Noord met Amsterdam is een brug nodig, en wel NU!

 

and request

Een brug voor fietsers, voetgangers en scooters van Amsterdam-Noord naar Amsterdam-centrum.

Current status

This petition is not open to collect signatures.

 

Details

Addressed to:
Amsterdam 
Petition desk:
Closing date:
2012-04-23 
Answer expected:
2020-08-25 
Status:
In treatment 
Lead petitioner:
-- 

History

Signatures

Updates

Petitie ingediend

De petitie is vandaag in gediend op het gemeentehuis en positief ontvangen. We gaan nu proberen om een wetsvoorstel in te dienen bij de gemeenteraad, maar eerst gaan we een nieuw ontwerp voor de brug maken met een kostenschatting.

+Read more...

Groet, Ed Eringa.

2012-11-08