You, the petitioner
Halabja

Aanwijzing locatie waar een gedenkteken kan komen voor Halabjaherdenking

229 signatures

Dit betreft een burgerinitiatief om een locatie aangewezen te krijgen van de gemeenteraad van Den Haag t.b.v. een gedenkteken voor de slachtoffers van de gifgasaanval op Halabja (Irak). Er zijn 2500 handtekeningen nodig. Let op: Alleen inwoners van Den Haag (14 jaar en ouder) mogen ondertekenen. Vergeet daarna niet uw handtekening te bevestigen.

Petition

We

Comité Halabja herdenking

 

establish that:

Al vele jaren vindt op 16 maart de herdenking van de massamoord op inwoners van Halabja en omgeving plaats tegenover het gebouw van (OPCW) aan de Johan de Wittlaan 32 in Den Haag. Die locatie is niet geschikt. Sprekers bij die herdenking moeten in het plantsoen gaan staan en deelnemers aan de herdenking moeten van het fietspad worden gehouden met dranghekken. Plaatsing van een gedenkteken, hoe klein ook, is daar volstrekt onmogelijk.

 

and request

De gemeenteraad zou een locatie aan moeten wijzen waar een gedenkteken kan worden geplaatst om jaarlijks op waardige wijze de slachtoffers van de gifgasaanval op Halabja (Irak) te herdenken. Uitvoering van dit voorstel hoeft de gemeente Den Haag in beginsel niets te kosten. De locatie kan worden gezocht in een bestaand plantsoen. De Koerdische gemeenschap in Den Haag zal zelf geld inzamelen voor een bescheiden gedenkteken.

Current status

This petition is not open to collect signatures.

 

Details

Addressed to:
Den Haag 
Petition desk:
Closing date:
2012-03-16 
Status:
In treatment 
Lead petitioner:
Ferdows Kazemi 
Organisation:
Comité Halabja herdenking  

History

Signatures