U, de petitionaris

Verwerpen Acta verdrag

2.668 ondertekeningen

ACTA is een verdrag wat iedereen raakt en veel vragen op doet waaien. Er zou dan ook een openbaar debat over moeten plaatsvinden. Totdat dit gebeurd is moet elke onderhandeling erover gestopt worden en geen verdere stappen erover genomen worden.

Petitie

Wij

De burgers van Nederland

 

constateren

Dat wij onderworpen worden aan internationale verdragen die grote gevolgen kan hebben voor onze vrijheid zonder dat we nog beschermd worden door onze regering. Dat een groot verdrag als ACTA vergaande gevolgen heeft met betrekking tot onze privacy. Dat wij geen verdediging of mening hierover kunnen vormen vanwege geheimhouding van inhoudelijke stukken. Dat de regering een van de belangrijkste wetten (Wet Openbaarheid van Bestuur en Privacy) negeert.

 

en verzoeken

De Kamer onmiddelijk alle middelen aan te wenden alle documenten rond het ACTA verdrag openbaar en voor iedereen toegankelijk te maken en dan een open publiek debat hierover te houden en tot die tijd alle verdere behandeling omtrent het ACTA verdrag met onmiddelijke ingang te stoppen of anders het gehele verdrag af te wijzen.

Huidige status

Deze petitie staat niet open om ondertekeningen te verzamelen.

 

Details

Ontvanger:
Tweede Kamer 
Petitieloket:
Einddatum:
13-03-2012 
Status:
Gesloten 
Petitionaris:
Kees Hendrikse 

Geschiedenis

Ondertekeningen