U, de petitionaris

Kunstencentrum Meander moet blijven

516 ondertekeningen

De gemeenten Boxmeer, Bergen, Sint Anthonis en Gennep zijn van plan om hun bijdragen aan Kunstencentrum Meander volledig te schrappen. De gemeenten noemen dat bezuinigen op de Meander. De bezuinigingen treffen echter iedereen die lessen muziek, dans, beeldende kunsten of theater wil volgen!

Petitie

Wij

inwoners van de gemeenten Bergen, Boxmeer, Gennep, Sint Anthonis, Mill en Cuijk

 

constateren

dat de gemeenten ons lelijk in de kou laten staan. Zij zeggen dat het niet langer hun verantwoordelijkheid is om muziek, dans of beeldend onderwijs voor onze kinderen en voor ons mogelijk te maken! Door hoogwaardige kwaliteit te leveren dragen docenten van de Meander sterk bij aan de opvoedende aspecten bij kinderen; cultuureducatie is enorm belangrijk voor de persoonlijke ontwikkeling van het kind.

 

en verzoeken

de gemeenten om deze bezuiniging, die vanwege afkoopsommen geen bezuiniging, maar een verkwisting van gemeenschapsgeld is, niet door te laten gaan. Het schrappen van de gemeentelijke ondersteuning betekent dat er een einde komt aan een breed programma van betaalbare cultuureducatie bij ons in de buurt. En erger, het is een regelrechte aanslag op het culturele klimaat in de gehele regio. Dat mag niet gebeuren.

Huidige status

Deze petitie staat niet open om ondertekeningen te verzamelen.

 

Details

Ontvanger:
Boxmeer 
Petitieloket:
Einddatum:
07-03-2016 
Status:
Ingetrokken 
Petitionaris:
Kunstencentrum Meander 

Geschiedenis

Ondertekeningen