U, de petitionaris
Seh

Spoed Eisende Hulp Zevenaar moet open blijven, 24 uur per dag, 7 dagen per week !

849 ondertekeningen

Het Rijnstate ziekenhuis dreigt de Spoed Eisende Hulp in Zevenaar volledig te sluiten. Per 1 dec sluit de eerste hulp gedeeltelijk ('s nachts en op zondagen) en per 1 april volgt volledige sluiting. Dit is onacceptabel voor de bewoners van Zevenaar en omstreken. Ook wij hebben recht op een volwaardig ziekenhuis en nemen geen genoegen met een 9tot5 dependance.

Petitie

Wij

inwoners van Zevenaar en omstreken

 

constateren

dat de sluiting van de Spoedeisende hulp voor Zevenaar onacceptabel is.

U bent anderhalf jaar geleden niet eerlijk geweest tegen ons. De sluiting van de Intensive Care zou amper gevolgen hebben. Inmiddels is duidelijk dat hierdoor binnenkort geen bevallingen meer mogen plaatsvinden en uiteraard is ook dit de reden dat er voor Zevenaar geen speciaal opgeleide SEH-artsen te vinden zijn. Natuurlijk niet! Die kunnen in Zevenaar hun kennis niet kwijt omdat de 'interessante' (=zware) gevallen al lang naar Arnhem gebracht worden.

 

en verzoeken

U te stoppen met het verder uitkleden van het ziekenhuis in Zevenaar. Wij willen geen 9tot5 dependance. De verkeersproblematiek in de regio is zodanig dat de max. aanrijtijd van 45min. vaak niet gehaald kan worden. Niet vanuit Zevenaar, en al helemaal niet vanuit bijv. Lobith, Pannerden of Spijk. Prima dat u gaat voor kwaliteit, voor speciaal opgeleide SEH artsen. Zet die in Arnhem, waar ook werk voor hen is en geef Zevenaar goede allrounders. De ambulancedienst maakt dan de keus.

Verder verzoeken wij u eerlijk te zijn over uw plannen met de (inmiddels) dependance Zevenaar.

Huidige status

Deze petitie staat niet open om ondertekeningen te verzamelen.

 

Details

Petitieloket:
Einddatum:
25-03-2012 
Status:
Gesloten 
Petitionaris:
Marlou Willems 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

liemerse SP afdelingen starten meldpunt

Er is een meldpunt gestart waar mensen hun ervaringen met de 'gesloten' SEH kunnen melden. De ervaringen worden gebundeld en gepubliceerd op de Web-sites van de liemerse SP afdelingen en t.z.t. aangeboden aan de landelijke en lokale politiek en aan de Raad van Bestuur.

04-12-2011

1 december manifestatie voor behoud SEH

as. donderdag, 1 december is er een manifestatie bij het ziekenhuis. Om 13.00 uur bij de Spoed Eisende Hulp   komt allen.

29-11-2011