You, the petitioner
T logo gemeente tilburg

Een duurzame bank voor de gemeente Tilburg

11 signatures

De gemeente Tilburg is in 2011 verkozen als duurzaamste gemeente van Nederland. Duurzaamheid is niet alleen GROENE duurzaamheid maar ook SOCIALE duurzaamheid. Daarom vinden wij dat de gemeente op zo kort mogelijk termijn al haar bankzaken moet onderbrengen bij een duurzame bank.

Petition

We

Burgers en gesubsidieerde instellingen in Tilburg.

 

establish that:

Dat de gemeente in haar duurzaamheidsoelstelling nog niet het 'lage fruit' oogst: het overstappen naar een Duurzame bank als huisbankier. Met geringe inspanning kunnen spoedig al haar inkomsten (belastingen en retributies) en ook al haar uitgaven via een Duurzame bank gaan lopen. Zonder rentederving, zonder extra kosten. Maar met 'schoon'geld waar geen bloed of chemie aan kleeft.

 

and request

Te onderzoeken wat de voor- en nadelen van een spoedige overstap naar een 100% duurzame bank zijn. Dit voor te leggen aan de gemeenteraad middels een voorstel. Het besluit van de gemeenteraad met voorrang uitvoeren. Na een jaar onderzoeken hoe dit heeft bijgedragen aan een duurzamere stad en wereld. Daarover de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) ongevraagd een advies sturen.

Current status

This petition is not open to collect signatures.

 

Details

Addressed to:
Tilburg 
Petition desk:
Closing date:
2011-11-27 
Status:
Answered 
Lead petitioner:
Paul Roborgh 
Website:

History

Signatures

Updates

Eerste petitie voor Tilburg geplaatst

Vandaag werd de eerste petitie voor de gemeente Tilburg geplaatst. Sinds kort geeft de gemeente Tilburg haar burgers en bedrijven de mogelijkheid een petitie op te zetten en de uitslag ervan aan de gemeenteraad te overleggen.

+Read more...

De eerste burger die er gebruik van maakte heeft een petitie ingediend die de gemeente Tilburg aanmoedigt om een DUURZAME bank als huisbankier te gaan gebruiken. Omdat Tilburg in 2011 wederom is uitgeroepen tot de duurzaamste gemeente van Nederland kan deze gemeente eigenlijk niet meer achterblijven bij de keuze voor een duurzame bank. Gezien de mondiale crisis en de rol die banken hierbij spelen is dit ook het juiste moment om over te stappen. Tilburg geeft hiermee ook een signaal naar haar bestaande huisbanken dat zij zich duurzamer moeten gaan gedragen, willen zij de meest duurzame stad van Nederland als klant willen behouden...

2011-10-27