You, the petitioner
Baniertje

Gratis stallingen moeten blijven!

3,103 signatures

De gemeente Utrecht heeft plannen om alle fietsers te verplichten om te betalen voor het stallen van hun fiets in het stationsgebied. De Fietsersbond is hier tegen, o.a. omdat het fietsen ontmoedigt. Teken en vraag de gemeenteraad van Utrecht om gratis fietsenstallingen bij het station te behouden!

Petition

We

gebruikers van Utrecht Centraal

 

establish that:

dat verplicht betaald fietsparkeren het fietsen naar het station ontmoedigt en tot grote problemen in de openbare ruimte zal leiden.

 

and request

de Utrechtse gemeenteraad te besluiten ook in de toekomst voldoende gratis fietsparkeerplekken bij het station aan te bieden.

Current status

This petition is not open to collect signatures.

 

Details

Addressed to:
Utrecht 
Petition desk:
Closing date:
2011-12-30 
Status:
Answered 
Organisation:
Vereniging Fietsersbond 
Website:

History

Signatures

Updates

Gratis stallen Utrecht Centraal gered

Goed nieuws! Dinsdag liet het Utrechtse college van B&W weten dat er gratis fietsparkeerplekken beschikbaar blijven in het Stationsgebied. In slechts een paar dagen haalde de Fietsersbond meer dan 3000 handtekeningen op tegen de plannen van de gemeente Utrecht om betaald fietsparkeren verplicht te stellen.

+Read more...

De meeste partijen in de Utrechtse gemeenteraad sloten zich bij de oproep van de Fietsersbond aan. In het debat werd uitgebreid naar het plan van de Fietsersbond afdeling Utrecht verwezen. Hierin staat onder meer dat de gemeente Utrecht slimme oplossingen moet bedenken om het stallingsprobleem rond Utrecht Centraal op te lossen, bijvoorbeeld door langstallers meer te laten betalen. Dinsdag werd ook in de Tweede Kamer gesproken over betaald stallen bij NS-stations. Een Kamermeerderheid vond dat minister Schultz van Haegen gemeenten moet verplichten om gratis fietsenstallingen bij stations in te richten, maar de minister houdt vast aan decentralisatie van het stallingsbeleid. Wel is ze bereid om hierover voorlopige afspraken te maken met de gemeenten. De Fietsersbond houdt de ontwikkelingen rondom stationsstallingen scherp in de gaten en zal het concrete plan dat het college eind van dit jaar aan de gemeenteraad voorlegt kritisch bekijken. Wil je op de hoogte blijven van onze activiteiten en indien nodig nog een keer in actie komen, dan kan dat: Volg ons op Twitter: http://twitter.com/fietsersbond Volg ons op Facebook: http://facebook.com/fietsersbond Via onze e-mail nieuwsbrief Fietsflits: https://www.fietsersbond.nl/formulier/aanmeldingfietsflits/ Deze acties kunnen wij alleen uitvoeren met voldoende steun van alle fietsers. Word ook lid van de Fietsersbond! Hartelijk dank voor je ondertekening!

Fietsersbond
2011-10-13