U, de petitionaris
Parkeren lopikerschans xs

Nieuwe(geinse) parkeervakken moeten breder!

28 ondertekeningen

Ben je het ook zat dat de gemeente N'gein met name de nieuwe parkeervakken steeds smaller maakt? Vooral in parkeergarages loop je tegen het probleem aan dat je je portier amper normaal open krijgt. De auto's van tegenwoordig zijn breder, terwijl de vakken en de ruimte ertussen alsmaar smaller wordt.

Petitie

Wij

Bewoners van Nieuwegein, maar ook mensen van buitenaf die wel eens in Nieuwegein parkeren.

 

constateren dat:

Dat de parkeervakken tegenwoordig steeds smaller worden, terwijl de auto's over het algemeen juist breder zijn dan vroeger. Wanneer je netjes in de vakken parkeert en de auto's naast je doen dat ook betekent dat vaak dat je je portier niet normaal meer kan openen, laat staan als 1 auto heel iets afwijkt van het vak. Een kind in maxi-cosi uit de auto halen gaat niet eens normaal. Ze houden totaal geen rekening meer met portieren die open moeten!

 

en verzoeken

Dat de parkeervakken allemaal minimaal 185 cm met tussenruimte van 80cm, oftewel 265 cm breed worden. Er moet ook rekening gehouden worden dat het portier normaal open moet kunnen voor een evt. maxi-cosi of boodschappen om schade aan anderen te voorkomen. Zo is de gemiddelde auto tegenwoordig zo'n 180cm breed (bijv. Ford Focus 176cm breed/ Audi A4 186cm breed/ Touareg 193cm breed) en met geopend portier zijn auto's al snel 1,5 รก 2 maal zo breed.

Huidige status

Deze petitie staat niet open om ondertekeningen te verzamelen.

 

Details

Ontvanger:
Nieuwegein 
Petitieloket:
Einddatum:
01-05-2016 
Status:
Ingetrokken 
Petitionaris:
J. Hardeveld 

Geschiedenis

Ondertekeningen