U, de petitionaris
Raamposter kleine versie

Maak van de Achtergracht in Weesp geen parkeerterrein

78 ondertekeningen

Wij, bewoners van Weesp of liefhebbers van deze fraaie stad, zijn tegen de plannen van de gemeente Weesp om aan de Achtergracht haaks parkeerplaatsen te creëren in plaats van de bestaande langs parkeerplaatsen. De Achtergracht mag niet het parkeerterrein van het centrumgebied worden

Petitie

Wij

bewoners van Weesp of liefhebbers van deze fraaie stad, zijn tegen de plannen van de gemeente Weesp om aan de Achtergracht haaks parkeerplaatsen te creëren in plaats van de bestaande langs parkeerplaatsen. De Achtergracht mag niet het parkeerterrein van het centrumgebied worden, en dat is volgens ons ook niet nodig.

 

constateren dat:

dat de Achtergracht een hoofdstraat in het Beschermd Stadsgezicht van Weesp is en mede bepalend voor het imago van onze stad als “Parel aan de Vecht”. Achteruitstekende auto’s zullen een gevaar opleveren voor fietsers. ’s Avonds zullen inparkerende auto’s met hun koplampen in de huiskamers naar binnen schijnen, en het fijn stof in de uitlaatgassen zal de leefbaarheid aantasten. Sommige Weespers zullen zich nog herinneren dat in 1978 voor de Wintertuin nog sprake was van haaksparkeren. Na protesten van bewoners vanwege de koplampen en uitlaatgassen werd overgeschakeld op langsparkeren. Een slecht idee dus, niet voor herhaling vatbaar!

Is het nodig? Welnee. De gemeente heeft vastgesteld dat er in het centrum op koopavonden sprake is van een tekort aan 47 parkeerplaatsen. Dit tekort zal hoogstwaarschijnlijk al verdwijnen met de invoering van het parkeervergunning-stelsel voor bewoners en bedrijven. Immers, huishoudens zullen tot maximaal twee vergunningen kunnen aanvragen en werkers mogen op koopavonden op vrijdag na 15:00 uur niet meer in het centrumgebied parkeren. Als bovendien het nieuwe Albert Heijn complex inclusief ondergrondse parkeergarage wordt gerealiseerd komen er nog eens 156 parkeerplaatsen bij aan de Achtergracht!

 

en verzoeken

de Gemeenteraad van Weesp met klem om eerst de volgende projecten uit te voeren en af te wachten: 1/ de invoering van het parkeervergunningenstelsel voor belanghebbenden; en 2/ de mogelijke realisatie van 156 parkeerplaatsen in het nieuwe Albert Heijn complex en de gevolgen hiervan voor de beschikbaarheid van parkeerplaatsen in het centrumgebied te evalueren. Mocht blijken dat de realisatie van deze projecten niet leidt tot voldoende parkeergelegenheid in het centrum, dan verzoeken wij de Gemeenteraad te streven naar alternatieve oplossingen die kleinschalig, veilig en duurzaam zijn, met respect voor het beschermd stadsgezicht en het groen van Weesp.

Huidige status

Deze petitie staat niet open om ondertekeningen te verzamelen.

 

Details

Ontvanger:
Weesp 
Petitieloket:
Einddatum:
24-10-2016 
Status:
Ingetrokken 
Petitionaris:
van Raay 
Organisatie:
"Tegen Dwars" 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

De ondertekening is pas geslaagd als de link, die www.petities.nl naar jouw mail-adres stuurt, wordt geactiveerd

Beste ondertekenaars. Wij zijn heel blij met zoveel reacties. Maar vele zijn niet te zien omdat ze door veel ondertekenaars niet geactiveerd worden via een mail die je van www.petities.nl ontvangt.

+Lees meer...

Deze tellen dus officieel niet mee. Doe dat dus nog even. Onze dank en zegt het voort. Met vriendelijke groet, "Tegen Dwars"

28-09-2011

"Tegen Dwars" aanwezig bij Sluis en Bruggenfeest

De kraam op de verenigingenmarkt, tijdens het S&B feest, van “Tegen Dwars” is massaal bezocht door Weespers en liefhebbers van onze fraaie stad. Massaal werd ook de petitie getekend.

+Lees meer...

Waarmee men aangaf dat ook zij tegen de plannen van de gemeente Weesp zijn om haaksparkerend te gaan creëren op de Achtergracht. “Tegen Dwars” kon zich vanavond officieel presenteren aan heel Weesp. Wat uitermate goed gelukt is gezien de aanloop.

Weg met dat blik, zeggen tegenstanders van het nieuwe parkeerplan
26-08-2011