U, de petitionaris

Aanpassingen verkeerssituatie wijk Witburch - Portland

121 ondertekeningen

Aanpassingen verkeerssituatie wijk Witburch - Portland

Petitie

Wij

bewoners van de wijk Witburch (te Portland) willen U deze petitie aanbieden om onze onvrede te uiten over de huidige onveilige en ongewenste verkeerssituatie in de wijk Witburch.

 

constateren dat:

dat de huidige verkeerssituatie onveilig is.

Maximumsnelheid: In de wijk dient er maximaal 30 km/ u gereden te worden. Deze snelheid wordt ruim overschreden! Kinderen kunnen niet meer aan de winkelzijde veilig buiten spelen! Dit kan toch vooraf niet de gedachte geweest zijn van een projectontwikkelaar die een wijk met een "dorpse" uitstraling ontwikkelt?!. Het is gewoon een kwestie van tijd, voordat de eerste ongelukken plaats zullen vinden. Er schijnen zelfs al personen aangereden te zijn.

Zebrapaden lijken ook overbodig geworden te zijn, aangezien er toch doorgereden wordt, zelfs als er mensen zich op dat moment op het zebrapad begeven.

Het is overigens duidelijk aangegeven in de wijk dat je maar 30 km/ u mag rijden, maar de aanleg van de weg door de wijk leent zich er blijkbaar voor om er lekker hard doorheen te scheuren. Hetgeen ook gebeurt.

Vervolgens spelen er nog allerlei andere ongewenste verkeerssituaties zicht af in de wijk : Er is een geldautomaat aan de winkelzijde gesitueerd. Menigeen denkt na het gebuik maken hiervan rustig tegen het verkeer in te rijden. Ook hier is de (aanleg van de weg)verkeerssituatie debet aan. Of gewoon over het gehele fietspad rijden is ook een veelgeziene actie.

Gemeente: Er is in een schrijven (vele maanden geleden!) door de gemeente beloofd de situatie nader te bekijken. Een verkeersmeting zou uitgevoerd worden. Indien de meting voldoende aanleiding geeft zal dit leiden tot een aanpassing van de verkeerssituatie. De verkeersmeting is uitgevoerd. De uitslag: 70% > 30 km/ u. Aanpassing verkeerssituatie: 0,0. Verdere terugkoppeling/ status gemeente: 0,0.

Enkele weken/ maanden geleden werden wel alle zebrapaden en andere wegmarkeringen netjes opnieuw aangebracht. Helaas bleef het hierbij. Kwestie van een verkeerde prioriteitsstelling denken wij.

Nog een saillant detail. Eind oktober is er tegen middernacht een auto al slippende tegen een boom aan geknald. De auto moest not bene weggesleept worden! Ten eerste een hele prestatie in een 30 km/ u zone. En ten tweede, gelukkig was het dit keer een boom!!!

 

en verzoeken

de gemeente over te gaan tot actie. Wat zal leiden tot aanpassingen in de huidige verkeerssituatie die de veiligheid zullen vergroten en waar de wijkbewoners ook achter staan. Laat de wijk niet een tweede Monte Carlo (U weet wel, een formule 1 circuit door een woonwijk) of Monaco aan de (Maas) Koedood worden!

Met vriendelijke groeten,

de bewoners van de wijk Witbuch.

Huidige status

Deze petitie staat niet open om ondertekeningen te verzamelen.

 

Details

Ontvanger:
Albrandswaard 
Petitieloket:
Einddatum:
02-03-2009 
Status:
Ingetrokken 
Petitionaris:
Niels Ramautarsing 
Organisatie:
de bewoners van de wijk Witburch - Portland 

Geschiedenis

Ondertekeningen