U, de petitionaris

RTL XL moet gratis

Misschien heeft u het al gemerkt, sindskort moeten bezoekers van RTL XL voor het terug kijken van verschillende uitzendingen betalen. Ook al zijn dat een paar centen, dan is het alsnog erg vervelend en kleine bedragen maken een grote.

RTL Nederland noemt dat "de commerciële markt", alsof dat toestemming geeft om de grenzen van de kijkers te overschreden. Het zal juist kijkers wegjagen, maar dat ziet RTL Nederland anders.

Petitie

Wij

willen dat RTL XL gratis blijft.

 

constateren dat:

dat het oneerlijk is tegenover digitale televisie en andere tv-zenders. Het is ook onnodig omdat er al genoeg verdient word aan adverteerders.

 

en verzoeken

RTL Nederland RTL XL gratis te maken en te gaan kijken naar eerlijkere alternatieven om geld te verdienen.

Huidige status

Deze petitie staat niet open om ondertekeningen te verzamelen.

 

Details

Ontvanger:
brancheorganisatie 
Petitieloket:
Einddatum:
07-10-2011 
Status:
Gesloten 
Petitionaris:
Niels  

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

RTL XL moet gratis

Misschien heeft u het al gemerkt, sindskort moeten bezoekers van RTL XL voor verschillende programma's betalen. Ook al zijn dat een paar centen, dan is het alsnog erg vervelend en kleine bedragen maken een grote. RTL Nederland noemt dat "de commerciële markt", alsof dat toestemming geeft om de grenzen van in dit geval de kijkers te overschreden.

+Lees meer...

Het zal juist kijkers wegjagen, maar dat ziet RTL Nederland anders. Dat toch wel vreemd is gezien dat internet alleen maar aan het toenemen is. Het heeft op zowel juridisch als wettelijk gebied geen invloed op en zal deze weg de enigste manier zijn om het misschien te kunnen oplossen. Bij commerciele bedrijven gaat het jammer genoeg vaak om geld en niet om de kijkers.

07-07-2011