U, de petitionaris
Mei   juni 2016

Behoud de bomen op het Pigmenthof

76 ondertekeningen

Op het Pigmenthof, Regenboogbuurt, Almere Buiten staan beeldbepalende huizenhoge groenblijvende (Abies) en bladverliezende (lariks) bomen. Ze worden nu gekapt i.v.m. Groot Onderhoud. Niet nodig voor de plannen maar gemakzucht. Met een kleine verandering kunnen ze blijven staan. De bomen zijn gezond!

Petitie

Wij

Regina van Oorschot, Buurtcommissie Pigmenthof, omwonenden

 

constateren dat:

  • Gezonde bomen worden onnodig gekapt.
  • De bomen staan de plannen van het groot onderhoud niet in de weg.
  • Een kleine verandering in het plan kan het kapbesluit wijzigen, dit heeft verder geen consequenties voor het gehele plan, volgens medewerkers.

 

en verzoeken

  • Opdrachtgever - Gemeente Almere - behoud de gezonde bomen! Herzie e/o wijzig het kapbesluit!

  • En verzoeken de bomen op het Pigmenthof te laten staan.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Almere 
Petitieloket:
Einddatum:
07.08.2019 
Petitionaris:
Regina van Oorschot 
Organisatie:
Buurtcommissie Pigmenthof 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

UPDATE!

Reactie van de Gemeente Almere, afdeling Communicatie ontvangen:

‘Er worden inderdaad een aantal bomen gekapt (de bedoeling is dat 2 van de 8 groepen bomen gekapt worden om wadi’s aan te brengen voor het bergen van bovenmatig regenwater bij zware regenbuien). En in plaats van de te kappen bomen komen er nieuwe van een soort die beter tegen water kunnen. De diversiteit in groen neemt dus toe.

+Lees meer...

Kortom: we doen er alles aan om veel bomen te sparen en toch ook klimaatmaatregelen te nemen, die ook noodzakelijk zijn.’ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Fijn dat het plan is aangepast maar het geheel is nog niet helemaal duidelijk en naar tevredenheid dus er komen nog gesprekken over. Zodra alles duidelijk is over het bomenplan van het Pigmenthof wordt uiteraard de petitie aangepast of verwijderd.

Wordt vervolgd......

14.05.2019