U, de petitionaris
Diabeteshulpmiddelen 2019 5

De glucosesensor is geen gadget, maar bittere noodzaak

52.118 ondertekeningen

De glucosesensor is essentieel voor mensen met type 1 diabetes (T1D) . Het biedt een betere gezondheid en kwaliteit van leven, minder complicaties, en veiliger werken, slapen en sporten. De vergoeding van de sensor (FGM/CGM) moet uitgebreid worden naar iedereen met T1D. JDRF NL steunt deze petitie.

Petitie

Wij

Mensen met T1D, hun partners, vrienden en familie, diabetesverpleegkundigen, -onderzoekers en artsen

 

constateren dat:

  • dat de sensor nu slechts voor enkele mensen met T1D beschikbaar is, terwijl deze technologie voor iedereen met T1D de bloedglucosewaardes en kwaliteit van leven kan verbeteren.

  • Het aantal ziekenhuisopnames en diabetescomplicaties neemt bij sensorgebruikers af.

  • Zorgverleners kunnen zorg op maat bieden aan patiënten met een sensor.

  • Mensen met T1D kunnen met een sensor beter werken, studeren, sporten en anderszins participeren in de samenleving.

 

en verzoeken

dat de sensor voor alle 120.000 mensen met T1D in Nederland vergoed wordt. Zowel FGM als CGM moeten in het basispakket van de verzekering komen. Wanneer arts en patiënt de sensor als beste behandeloptie zien, moet de patiënt beschikking krijgen over de sensor die het beste bij de patiënt past.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

De petitie met 50.000 handtekeningen goed ontvangen

Op dinsdag 4 juni overhandigden type 1 diabetespatiënten Loes Heijmans-Beek en Orietta Koster de petitie voor sensorvergoeding aan leden van de Tweede Kamer. Ze werden hierbij vergezeld door dr.

+Lees meer...

Henk-Jan Aanstoot (arts en directeur van Diabeter) en een delegatie van JDRF. De petitie is in twee maanden 50.000 keer ondertekend (in samenwerking met de petitie 'Prik je niet ziek, scan je beter met de sensor meter'.

Bij de petitie werd een boek aangeboden dat gevuld is met statements van artsen en diabetesverpleegkundigen, die betogen dat hun patiënten een glucosesensor nodig hebben, verhalen van patiënten die zelf niet zonder een glucosesensor kunnen, en wetenschappelijk bewijs voor het nut, de veiligheid en de betrouwbaarheid van het hulpmiddel. Ook bevat dit document een financiële onderbouwing waaruit blijkt dat vergoeding van de glucosesensor, in tegenstelling tot wat lang gedacht werd, het Nederlandse zorgstelsel veel geld zal besparen.

De petitie werd door de aanwezige Tweede-Kamerleden met enthousiasme ontvangen. Joba van den Berg (CDA) was erg onder de indruk van de petitie, waarin zowel het menselijke als het financiële aspect van sensorvergoeding wordt beargumenteerd. Henk van Gerven (SP), Femke Merel van Kooten-Arissen (PvdD), John Kerstens (PvdA) en Simon Geleijnse (50PLUS) gaven aan dat met deze argumenten de glucosesensor zeker vergoed moet worden. Ook Hayke Veldman (VVD), Corinne Ellemeet (GL), Edgar Mulder (PVV) en Rens Raemakers (D66) toonden zich erg geïnteresseerd. Op 26 juni wordt de vergoeding van glucosesensors besproken in een overleg over het basispakket van de Commissie VWS van de Tweede Kamer

10.06.2019

We gaan de petitie aanbieden!

De petitie wordt op dinsdag 4 juni aangeboden

Op dinsdag 4 juni gaan we de petitie, inclusief alle verzamelde verhalen van mensen met diabetes type 1, van artsen en verpleegkundigen, en al het wetenschappelijk bewijs overhandigen aan de voorzitter van de Commissie voor Volksgezondheid, Welzijn en Sport!

We bieden hierbij niet alleen onze petitie aan, maar ook de petitie 'Prik je niet ziek, scan je beter met de sensor meter', die eerder dit jaar ruim 3000 handtekeningen ophaalde met hetzelfde doel als de petitie 'De glucosesensor is geen gadget, maar bittere noodzaak': sensorvergoeding voor iedereen met diabetes type 1!

We mogen maar een beperkt aantal mensen meenemen met het aanbieden van de petitie, maar alles wordt gefilmd en gefotografeerd, dus jullie hoeven niets te missen!

Kom je op 26 juni naar Den Haag?

Op woensdag 26 juni (om 13.00 uur) is er een Algemeen Overleg van de Commissie voor Volksgezondheid, Welzijn en Sport, waarin het basispakket 2020 wordt besproken. Het is de bedoeling dat onze petitie dan ook wordt besproken.

+Lees meer...

En daarbij mag iedereen aanwezig zijn! Sterker nog, het is erg belangrijk dat we met zo veel mogelijk mensen aanwezig zijn! Daarmee laten we zien dat het een belangrijk onderwerp voor ons is. Ook wordt er anders over ons gepraat wanneer we erbij aanwezig zijn, dus zet het in je agenda en kom naar de Tweede Kamer!

Hartelijke groet,

Loes Heijmans-Beek Orietta Koster

23.05.2019