U, de petitionaris

Kaalslag onder patiëntenorganisaties is te voorkomen met wijziging subsidieregeling!

1.258 ondertekeningen

De bezuiniging op subsidies voor patiëntenorganisaties bedreigt het voortbestaan van middelgrote organisaties met meer dan 1.000 leden. Door de korting op hun budget van 50 tot zelfs 70 procent gaat veel kennis en ervaringsdeskundigheid verloren. Er is een alternatief, want veel geld zal onbesteed blijven.

Petitie

Wij

Bestuursleden, vrijwilligers en leden van middelgrote patiëntenorganisaties.

 

constateren

Dat: De bezuiniging en de voorgestelde subsidieregeling middelgrote organisaties onevenredig zwaar treft. Op koepels en infrastructuur verhoudingsgewijs weinig bezuinigd wordt. Veel kleine organisaties in de praktijk het subsidie vaak niet opmaken. De stimulans tot samenwerking met vouchers duur, omslachtig en star is. De bezuiniging niet nodig is bij efficiënte besteding van middelen!

 

en verzoeken

Een andere invulling van de subsidieregeling toe te passen, als volgt: - Bij de subsidie voor middelgrote organisaties (1000 tot 5000 leden) naast het basisbedrag een toeslag per lid te behouden. - De grote kans op onderbesteding bij kleine organisaties en projectsubsidies tegen te gaan. - De bezuiniging qua omvang gelijkelijk toe te passen op de koepels en de infrastructuur.

Huidige status

Deze petitie staat niet open om ondertekeningen te verzamelen.

 

Details

Ontvanger:
Tweede Kamer 
Petitieloket:
Einddatum:
14-09-2016 
Status:
Ingetrokken 
Petitionaris:
Joop Beelen 

Geschiedenis

Ondertekeningen