You, the petitioner
Logo nederlands muziek instituut

Steun behoud van muzikaal erfgoed!

4,607 signatures

Het Nederlands Muziek Instituut (NMI) moet blijven. Laat het kabinet ook zijn verantwoordelijkheid voor het muzikaal erfgoed nemen.

Let op: Na ondertekening van de petitie zult u een automatische mail ontvangen op het opgegeven mailadres. Uw ondertekening is pas geldig als u via de link in deze mail terugkeert naar de petitie-site én vervolgens op de site uw ondertekening expliciet bevestigt.

English Support musical heritage in the Netherlands. The Dutch Government has decided to stop its grant aid to the Netherlands Music Institute (NMI) with effect from 1 January, 2013. The NMI cannot continue with municipal support alone. It is above all the responsibility of the national government to safeguard our heritage for the present and for future generations. Support us and sign our petition.

Petition

We

liefhebbers van muziek, muzikaal erfgoed en de Nederlandse muziek,

 

observe

dat staatssecretaris Zijlstra van Cultuur geen verantwoordelijkheid meer wil dragen voor het behoud en beheer van Nederlands muzikaal erfgoed en de subsidie aan het Nederlands Muziek Instituut (NMI) helemaal stop wil zetten. Dit besluit gaat volledig voorbij aan de unieke muziekhistorische en historische waarde van de NMI-collecties en het belang om deze toegankelijk te maken en houden voor een groter publiek. Nederland verliest hiermee zijn muziekhistorisch gezicht, zowel nationaal als internationaal.

 

and request

de subsidie aan het Nederlands Muziek Instituut te handhaven zodat het muzikaal erfgoed in Nederland behouden blijft.

Current status

This petition is not open to collect signatures.

 

Details

Addressed to:
Tweede Kamer 
Petition desk:
Closing date:
2011-06-27 
Status:
Closed 
Lead petitioner:
Frits Zwart 
Organisation:
Nederlands Muziek Instituut 
Website:

History

Signatures

Updates

Petitie 'Steun behoud van muzikaal erfgoed!'

Geachte liefhebbers van muziek, muzikaal erfgoed en de Nederlandse muziek, De afgelopen dagen hebben bijna 5000 mensen de NMI-petitie ondertekend. Wij zijn hier heel dankbaar voor! Bij een controle bleek echter, dat een aantal mensen wél de petitie heeft ondertekend, maar deze ondertekening nog niet heeft bevestigd via de mail.

+Read more...

Daardoor tellen die ondertekeningen helaas niet mee! Als het goed is heeft u een e-mail ontvangen met een link die u moet aanklikken voor de bevestiging van de ondertekening. Het kan zijn dat deze e-mail in de map met reclame of spam terecht is gekomen. Wilt u, als u uw ondertekening nog niet heeft bevestigd, dat alstublieft alsnog doen? Hartelijk dank voor uw moeite! Komende maandag 27 juni worden de plannen besproken en hopen wij dat, mede door de petitie, de Tweede Kamer staatssecretaris Zijlstra zal oproepen het Nederlands muzikaal erfgoed te blijven ondersteunen. Mars der BeschavingOp zondag 26 en maandag 27 juni organiseren kunstenaars en kunstliefhebbers de Mars der Beschaving. Een massale nachtelijke tocht van Rotterdam naar Den Haag. Met de Mars der Beschaving willen zij hun ongenoegen tonen over het ondoordachte kabinetsbeleid. Ook het NMI neemt deel aan deze manifestatie. De Mars der Beschaving roept alle verontruste Nederlanders op om zich aan te sluiten. Meer informatie op www.marsderbeschaving.nl. Blijf het NMI volgenWilt u op de hoogte blijven van de activiteiten van het NMI dan nodigen we u graag uit u aan te melden voor onze nieuwsbrief of ons te volgen op Facebook of Twitter. Wij blijven vechten voor het behoud van het muzikaal erfgoed in Nederland! Nogmaals hartelijk dank voor uw steun!  

Nederlands Muziek Instituut
2011-06-25