U, de petitionaris
Tin actie 300pxls

Steun behoud van cultureel erfgoed !

16.817 ondertekeningen

Op maandag 20 juni hebben wij deze petitie, ondertekend door meer dan 16.000 mensen, aangeboden aan de Tweede Kamer. Vanaf 2013 hopen wij als museum verder te gaan. U kunt ons blijven volgen via www.tin.nl, facebook en twitter. Dank voor uw steun!

Theater Instituut Nederland (TIN) moet blijven.

Staatssecretaris Zijlstra van Cultuur wil de subsidie aan het Theater Instituut Nederland stop zetten. Dat betekent het einde van een collectie die al sinds de 19e eeuw wordt verzameld en getoond in talloze publicaties, digitale presentaties en reizende tentoonstellingen.

Dit unieke erfgoed is van ons allemaal. Waar vind je anders het kostuum dat Tom Manders als Dorus droeg? Of de balletschoenen en tutu’s van Alexandra Radius? Video’s van de eerste voorstellingen van Carice van Houten en Halina Reijn? Of verhalen over de zwarte avonden van Ko van Dijk tijdens de Tweede Wereldoorlog? Het archief van locatiegezelschap Dogtroep? De originele, handgeschreven bladmuziek van de musicals die Annie M.G. Schmidt en Harry Bannink schreven? Het geheugen van het theater dreigt te verdwijnen. Wat na 2012 gemaakt wordt, zal nooit meer terug te vinden zijn. Dit mag niet gebeuren!

Zonder het TIN blijft er na de voorstelling niets meer over. Steun ons verzet. Teken de petitie!

Let op: Na ondertekening van de petitie zult u een automatische mail ontvangen op het opgegeven mailadres. Uw ondertekening is pas geldig als u via de link in deze mail terugkeert naar de petitie-site én vervolgens op de site uw ondertekening expliciet bevestigt.

Petitie

Wij

liefhebbers van theater en cultureel erfgoed

 

constateren dat:

dat staatssecretaris Zijlstra van Cultuur de subsidie aan Theater Instituut Nederland (TIN) helemaal stop wil zetten. Dit betekent het einde van de enige plek in Nederland waar de theaterhistorie wordt verzameld en gepresenteerd.

 

en verzoeken

subsidie aan het TIN te handhaven zodat het erfgoed van het theater behouden blijft.

Huidige status

Deze petitie staat niet open om ondertekeningen te verzamelen.

 

Details

Petitieloket:
Einddatum:
20-06-2011 
Status:
Beantwoord 
Petitionaris:
Henk Scholten 
Organisatie:
Theater Instituut Nederland 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen