U, de petitionaris
Ziziz

Kunsteducatie op basisscholen Zuid-Holland moet blijven

1.075 ondertekeningen

De provincie Zuid-Holland wil de ondersteuning van cultuureducatie in het onderwijs afbouwen. Als de plannen van de provincie doorgaan, kunnen 135.000 leerlingen in vele kleine gemeenten niet meer genieten van provinciale programma's als Kunstmenu, Kunst in uitvoering en Kunst op school. Deze programma's, verzorgd door Kunstgebouw, brengen voorstellingen uit het hele land naar scholen in niet-stedelijke gebieden. Leerlingen gaan zelf aan de slag met kunstprojecten, muziek, dans en theater. Deze vakkennis van kunst en cultuur is op de scholen zelf vaak niet aanwezig. Bovendien zijn de projecten door ze op provinciale schaal aan te bieden voor de scholen betaalbaar. De gemeenten en de scholen zelf kunnen dit niet realiseren.

O2A5, Openbaar Onderwijs Alblasserwaard-Vijfherenlanden, 25 scholen, 3511 leerlingen

SOPOGO, 13 scholen op Goeree-Overflakkee, 1780 leerlingen

Stichting Onderwijs Primair, 17 scholen in de regio Krimpenerwaard, 3175 leerlingen

Stichting PRIMO Voorne-Putten, 26 scholen, 4800 leerlingen

Acis Hoeksche Waard, 24 scholen, 3700 leerlingen

SPCO De Woudse Venen in het Groene hart,8 scholen, 1500 leerlingen

(Foto: Rinie Bleeker)

Petitie

Wij

leerlingen, ouders, leerkrachten, directies, schoolbesturen en andere betrokkenen

 

constateren dat:

dat deze unieke vorm van kunsteducatie niet kan bestaan zonder provinciale steun. Het verdwijnen van Kunstmenu, Kunst in uitvoering en Kunst op school zou een verarming zijn van het onderwijs.

 

en verzoeken

gedeputeerde Han Weber de beslissing om cultuureducatie af te bouwen te herzien, zodat Kunstmenu, Kunst in uitvoering en Kunst op school kunnen blijven.

Huidige status

Deze petitie staat niet open om ondertekeningen te verzamelen.

 

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Halbe Zijlstra: cultuureducatie speerpunt

Vrijdag 10 juni heeft staatssecretaris Halbe Zijlstra in een brief aan de Tweede Kamer zijn plannen bekend gemaakt. Hij schrijft ondermeer: “Cultuureducatie is belangrijk: voor de persoonlijke ontwikkeling en voor de creativiteit van onze samenleving als geheel.

+Lees meer...

Het kabinet komt daarom met een speciaal programma: Cultuureducatie met kwaliteit.” Het ministerie van Onderwijs, cultuur en wetenschappen blijft de scholen de komende jaren ondersteunen in hun cultuuronderijws met een bedrag van € 10,90 per leerling per jaar. Het is aan de provincie om te zorgen dat de scholen voorzien kunnen worden van een aanbod, zoals Kunstgebouw dat doet voor het basisonderwijs in Zuid-Holland. Verzoek de provincie dit te blijven doen door deze petitie te tekenen!

meer informatie
14-06-2011

Vier grote schoolbesturen tegen verdwijnen kunstonderwijs

De provincie Zuid-Holland wil de ondersteuning van kunsteducatie in het onderwijs schrappen. Schoolbesturen in de hele provincie luiden de noodklok: “Scholen kunnen zonder deze subsidies geen kunstonderwijs van hoge kwaliteit verzorgen.  Dit is een verarming van het onderwijs aan 135.000 basisschoolleerlingen.” Om het tij te keren, steunen de besturen SOPOGO Goeree-Overflakkee, SOP Krimpenerwaard en PRIMO Voorne-Putten deze petitie, die werd gestart door O2A5.

+Lees meer...
06-06-2011

Stichting Onderwijs Primair voor kunsteducatie!

Na de schoolbesturen O2A5 (Alblasserwaard-Vijfherenlanden) en SOPOGO (Goeree-Overflakkee) volgt Stichting Onderwijs Primair (18 scholen in de regio Krimpenerwaard) en vraagt de gedeputeerde om kunsteducatie op de scholen mogelijk te blijven maken..

31-05-2011