U, de petitionaris

Behoud naam "Leidsche Rijn Park"

552 ondertekeningen

De naam 'Leidsche Rijn Park' geeft verbintenis met onze wijk. We zijn er al tien jaar trots op. Slechts een enkeling wilde naamswijziging naar Máxima Park. Er is geen enkele link tussen het park en Máxima. De bewoners zijn niet betrokken bij de naamswijziging. We willen de unieke naam 'Leidsche Rijn Park' behouden.

Petitie

Wij

Bewoners van Leidsche Rijn en andere betrokkenen

 

constateren dat:

dat na tien jaar, zonder dat de mening van bewoners gepeild is, de naam 'Leidsche Rijn Park' onder geheimhouding veranderd is in 'Maxima Park' terwijl daar geen draagvlak voor is onder veel parkbezoekers. ?

Uit diverse Social Media blijkt dat slechts 9% de naamswijziging ondersteunt. We zien geen enkele reden tot de naamswijziging in de uitleg die achteraf gegeven is. We willen de naam 'Leidsche Rijn Park' behouden omdat we hier al tien jaar trots op zijn en het 'Leidsche Rijn' een positief gevoel geeft. 'Leidsche Rijn Park' verbindt de bewoners van wijk 9 en 10 met elkaar. 'Leidsche Rijn Park' zal altijd een unieke naam blijven: er kan er maar één van zijn in Nederland.

 

en verzoeken

B&W van de gemeente Utrecht op haar besluit terug te komen en ons en het park de naam 'Leidsche Rijn Park' terug te geven. En we verzoeken voortaan bij het vernoemen van beeldbepalende objecten eerst het draagvlak onder wijkbewoners en andere betrokkenen te peilen. We denken daarbij met name aan de wijk Leidsche Rijn zelf, het Leidsche Rijn Centrum en de fietsbrug.

Huidige status

Deze petitie staat niet open om ondertekeningen te verzamelen.

 

Details

Ontvanger:
Utrecht 
Petitieloket:
Einddatum:
28-06-2011 
Status:
Beantwoord 
Petitionaris:
bewoners van Leidsche Rijn 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

B&W geven definitief nee op de petitie

Beste ondertekenaars van de petitie "Behoud naam Leidsche Rijn Park",Als indiener van de petitie heb ik een brief ontvangen van B&W van Utrecht waarin ze meedelen dat ze niet ingaan op de eis van de petitie en de naam  Máximapark in stand laten. Ook op mijn suggestie om een deel van het park weer Leidsche Rijn Park te noemen gaan ze niet in.

+Lees meer...

Wel volgt een uitgebreid historisch overzicht over de naamgeving van de andere "koninklijke" parken in Utrecht. Ten slotte eindigt de brief met een uitnodiging:"Het college is onder de indruk van de gebleken betrokkenheid u, als inwoner van Leidsche Rijn.Het aanbod van wethouder Bosch staat dan ook nog steeds om met u en een aantal vertegenwoordigers te bekijken hoe uw betrokkenheid vertaling zou kunnen krijgen bij de verdere totstandkoming het Máximapark van de wijken Leidsche Rijn en Vleuten de Meern. Ook willen wij graag met u van gedachten wisselen over hoe we er voor kunnen zorg dragen dat de naam 'Leidsche Rijn' voor de toekomst niet verloren gaat en met positieve zaken verbonden blijft."Deze bijeenkomst vindt plaats op woensdag 26 oktober om 19.30 uur in Anafora in het Leidsche Rijn Park. Die brief kunt u vinden op http://ow.ly/d/kX5. Hoe het verder gaat met de bijeenkomst kunt u vinden op de discussie Help Leidsche Rijn Park wordt Maxima Park op Linked-In in de groep Leidsche Rijn: http://linkd.in/qwS7Lt .Uw reactie op deze mail kunt u sturen naar leidscherijnpark@live.nlmet vriendelijke groet B. Jurgens

27-09-2011

Aanbieden petitie gepland op dinsdag 28 juni 2011

De petitie heeft de 500 handtekeningen die we ons ten doel hadden gesteld ruimschoots gehaald. Om de petitie nog voor het zomerreces te kunnen indienen, hebben we heb een afspraak gemaakt met wethouder Bosch om de petitie aan hem te overhandigen op dinsdag 28 juni om 18.00 uur in het Stadhuis te Utrecht. Dat betekent dat de petitie dinsdagochtend 28 juni 2011, iets eerder dan oorspronkelijk aangegeven, wordt afgesloten.

+Lees meer...

Wilt u de petitie nog ondertekenen doe dat dan voor 28 juni a.s. Voor meer nieuws over het aanbieden van de petitie volg de discussie op Linked-In, zie de link bij de petitie.  

17-06-2011