U, de petitionaris
2414 large

Behoud naam "Leidsche Rijn Park"

De naam 'Leidsche Rijn Park' geeft verbintenis met onze wijk. We zijn er al tien jaar trots op. Slechts een enkeling wilde naamswijziging naar MáximaPark. Er is geen enkele link tussen het park en Máxima. De bewoners zijn niet betrokken bij de naamswijziging. We willen de unieke naam 'Leidsche Rijn Park' behouden.

Petitie

Wij

Bewoners van het Vinex gebied Leidsche Rijn (wijk 9 en 10 van Utrecht)en andere parkbezoekers

 

constateren dat:

dat na tien jaar, zonder dat de mening van bewoners gepeild is, de naam 'Leidsche Rijn Park' onder geheimhouding veranderd is in 'Maxima Park' terwijl daar geen draagvlak voor is onder veel parkbezoekers. Uit diverse Social Media blijkt dat slechts 9% de naamswijziging ondersteunt. We zien geen enkele reden tot de naamswijziging in de uitleg die achteraf gegeven is. We willen de naam 'Leidsche Rijn Park' behouden omdat we hier al tien jaar trots op zijn en het 'Leidsche Rijn' een positief gevoel geeft. 'Leidsche Rijn Park' verbindt de bewoners van wijk 9 en 10 met elkaar. 'Leidsche Rijn Park' zal altijd een unieke naam blijven: er kan er maar één van zijn in Nederland.

 

en verzoeken

B&W van de gemeente Utrecht op haar besluit terug te komen en ons en het park de naam 'Leidsche Rijn Park' terug te geven. En we verzoeken voortaan bij dergelijke zaken eerst het draagvlak onder wijkbewoners en zo mogelijk andere belangstellenden te peilen.

Huidige status

Deze petitie staat niet open om ondertekeningen te verzamelen.

 

Details

Ontvanger:
Utrecht 
Petitieloket:
Einddatum:
19-08-2011 
Status:
Ingetrokken 
Petitionaris:
namens inwoners van Leidsche Rijn 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen