U, de petitionaris
Schermafbeelding 2019 01 28 om 20.14.33

Samen door het Vliegenbos

668 ondertekeningen

Het Vliegenbos is van ons allen, voor wandelaars, honden én fietsers. Laten we er gezamenlijk van genieten en elkaar aanspreken als het moet. Maar geef wandelaars zowel als fietsers de juiste plek in het Vliegenbos en we kunnen er allemaal van genieten.

Petitie

Wij

Wandelaars, honden en fietsers van het Vliegenbos

 

constateren

  • Het Vliegenbos wordt steeds drukker met fietsers en wandelaars en in de toekomst zal dit alleen maar toenemen.

  • Er is een goede oost-west verbinding voor fietsers en wandelaars maar geen goede noord-zuid verbinding voor fietsers.

  • Alle noord-zuid paden zijn recent afgesloten voor fietsers terwijl de gemeente wel het oostveer als connectie erkent.

  • Fietsers kiezen hierdoor voor fietsen over wandelpaden en daardoor ontstaan opstootjes.

  • Door een aparte noord-zuid fietsroute te realiseren is het probleem opgelost. Hierdoor worden de verkeersstromen begeleid waardoor fietsers één duidelijk fietspad kunnen nemen en wandelaars deze kunnen gebruiken of mijden.

  • Door de duidelijkheid bij alle bezoekers kunnen er ook meer losloopgebieden voor honden aangewezen worden.

 

en verzoeken

een noord-zuid fiets- of fiets/wandelroute (breed) aan te wijzen en te realiseren.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Amsterdam 
Petitieloket:
Einddatum:
01.06.2019 
Petitionaris:
Enver Loke 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Besluit fietsverbinding Juni 2020

Het dagelijks bestuur van Amsterdam stadsdeel Noord buigt zich momenteel over het gebruik van het Vliegenbos door voetgangers en fietsers. Het DB neemt een besluit over een fietsverbinding om of door het Vliegenbos.

+Lees meer...

Op basis van de opbrengst aan vragen en ideeën van de eerdere bewonersavonden, onderzoek en naar natuurwaarden, en de beleving van de natuur in het Vliegenbos zijn vier varianten van fietsverbindingen onderzocht. Het Dagelijks Bestuur neemt dit besluit in de maand mei 2020. Begin juni 2020 worden bewoners en gebruikers hierover geïnformeerd.

01.06.2020

In overleg met Saskia Groenewoud

Afgelopen vrijdag is er overleg geweest met Saskia Groenewoud. De petitie is aangeboden en Saskia Groenwoud heeft aangegeven dat zij op dit moment ook niet blij is met de huidige situatie. Het stadsdeel zal in de komende tijd meerdere gesprekken hebben met belanghebbende in het Vliegenbos (Fietsersbond, Stichting Vliegenbos, Tennis vereniging, Camping, ANGSAW, e.d.).

+Lees meer...

Vervolgens zal er eind mei een bijeenkomst komen waarbij alle wensen geïnventariseerd worden. Doel van deze inventarisatie is om opnieuw en gewogen de infrastructuur in en om het Vliegenbos te bekijken in relatie tot alle ontwikkelingen er om heen en de toenemende drukte. Op basis hiervan kunnen scenario's uitgewerkt worden om uiteindelijk tot een plan te komen voor de lange termijn, en niet zoals nu een beleid met ad hoc besluiten.

We houden jullie op de hoogte wanneer de bijeenkomst zal plaatsvinden en hoe de rest van het proces ingericht wordt.

01.04.2019

29 Maart afspraak met Saskia Groenewoud

Op vrijdag 29 maart is er een overleg met Saskia Groenewoud van het dagelijks bestuur van Noord. Dan zal de petitie aangeboden worden om vervolgens te bespreken wat er gedaan kan worden om de situatie in en om het Vliegenbos te verbeteren en toekomst bestendig te maken..

09.03.2019