U, de petitionaris

Hoed, waar ben je mee bezig?

2.633 ondertekeningen

Petitie

Wij

Publiek, kunstenaars en culturele instellingen in Nederland

 

constateren dat:

dat minister Plasterk van OCW verbetering wil van de kwaliteit van het kunstleven. Meer geld voor minder kunstinstellingen. Minder bureaucratie. Meer aandacht voor excellentie en internationalisering. Maar het dreigt anders uit te pakken! Een deel van de kunstwereld raakt tussen de wal en het schip.

 

en verzoeken

de Tweede Kamer om verantwoordelijkheid te nemen en van de minister aanpassing van zijn beleid te eisen en hem in te laten grijpen, voordat het te laat is. Voorkom vergissingen en fouten die onherstelbaar zijn, stel uw beleid bij, nu het nog kan.

Huidige status

Deze petitie staat niet open om ondertekeningen te verzamelen.

 

Details

Petitieloket:
Einddatum:
01-10-2008 
Status:
Gesloten 
Petitionaris:
Jeske Kapitein, Campagnecoordinator 
Organisatie:
Actie 'Hoed, waar ben je mee bezig?' 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Kunstsector en publiek en minister Plasterk

De kunstsector heeft op 31 augustus de actie 'Hoed, waar ben je mee bezig?' gelanceerd in De Balie in Amsterdam, met een gelijknamige petitie gericht aan de Tweede Kamer over de ambities van minister Plasterk.

Publiek en kunstsector roepen de Kamer op ervoor te zorgen dat de voornemens van de minister goed uitgevoerd worden zodat het kunstleven in Nederland ook daadwerkelijk verbetert.

+Lees meer...

Het adres van de petitie is http://hoed.petities.nl/

Er zijn dit jaar al relatief veel petities over het kunstbeleid, zoals Skrien en Stop afbraak gerenommeerde orkesten, dus deze brede petitie was te verwachten

31-08-2008