U, de petitionaris
Page 1243 11440 edited 174x170

100% schadevergoeding woekerpolis; onafhankelijke klachtenofficier

485 ondertekeningen

Verzekeraars moeten een reële vergoeding betalen aan houders van een 'woekerpolis'. Dat vinden Tweede Kamerleden ook. Die daadkracht zien wij graag vertaald in harde & heldere, liefst kamerbrede moties, die er voor zorgen dat nog in 2011 alle gedupeerden hun rechtmatige schadevergoeding ontvangen.

Petitie

Wij

groep van polishouders verzameld onder de titel: ’Woekergedupeerden’

 

constateren dat:

Dat een eerdere poging om tot een buitengerechtelijke geschilbeslechting te komen op een faliekante mislukking is uitgelopen: de beruchte ‘Wabeke-norm’ was in zichzelf een ‘woekerarrangement’.

Volledige schadecompensatie werd in twee recente richtingbepalende zaken principieel erkend (Rechtbank Haarlem en GC & CvB KiFiD)

Het blijkt voor veel gedupeerden lastig om een vergelijkbare schadevergoeding te verwerven.

 

en verzoeken

Per Kamermotie te zorgen voor: 1. Tijdelijke onafhankelijke ‘klachtenofficier’ 2. Standaard klachtenmodel door AFM 3. Door GC KiFiD toegewezen schadevergoeding in de vorm van beleggingseenheden 4. Coulanceregeling voor restschulden en onvoorziene omstandigheden 5. Geen bonussen voor bestuursleden verzekeraars met woekerpolis in pakket 6. Geen toekomstige woekerproducten meer 7. Sancties tegen zogenaamde consumentenstichtingen

Huidige status

Deze petitie staat niet open om ondertekeningen te verzamelen.

 

Details

Ontvanger:
Tweede Kamer 
Petitieloket:
Einddatum:
01-06-2011 
Status:
In behandeling 
Petitionaris:
Martin van Rossum 
Organisatie:
groep woekergedupeerden 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Aantal van 400 bereikt

Inmiddels hebben meer dan 400 'woekergedupeerden' de petitie ondertekend. Over aandacht in de 'vakpers' hebben we niet te klagen gehad, waaronder eerder op FTM.nl en afgelopen paasdagen in NRC Weekend.

+Lees meer...

Dit laatste artikel is ook online te lezen 'Overboeken of voortwoekeren' http://bit.ly/gOlhUZ met in de krant ook vermelding van deze petitie. Inmiddels heeft er een Algemeen Overleg met de Minister van Financiën plaatsgevonden, waarbij de Kamer heeft verzocht om een 'coördinerende rol' voor de Minster. In een brief per 1 juni 2011 zal de Minister laten weten wat zijn overleg heeft opgeleverd. Zie voor een verslag & analyse van deze AOV op het Radar forum woekerpolis http://bit.ly/gCg4RR Gedupeerden zullen voor 100% schadevergoeding zijn aangewezen op 'snelrecht' via de KiFiD route. Er zal behoefte zijn aan 'richtinggevende' zaken. Belangstellende gedupeerden kunnen zich op het Radar forum melden en desgewenst per email contact opnemen met de petitionaris voor hulp. Dit is een initiatief van belangeloze vrijwilligers: gedupeerden voor gedupeerden.

Radar forum woekerpolis
26-04-2011

Aantal van 400 bereikt

Inmiddels hebben meer dan 400 'woekergedupeerden' de petitie ondertekend. Over aandacht in de 'vakpers' hebben we niet te klagen gehad, waaronder eerder op FTM.nl en afgelopen paasdagen in NRC Weekend.

+Lees meer...

Dit laatste artikel is ook online te lezen 'Overboeken of voortwoekeren' http://www.ericaverdegaal.nl/publications/index/752 met in de krant ook vermelding van deze petitie. Inmiddels heeft er een Algemeen Overleg met de Minister van Financiën plaatsgevonden, waarbij de Kamer heeft verzocht om een 'coördinerende rol' voor de Minster. In een brief per 1 juni 2011 zal de Minister laten weten wat zijn overleg heeft opgeleverd. Zie voor een verslag & analyse van deze AOV op het Radar forum woekerpolis http://bit.ly/gCg4RR Gedupeerden zullen voor 100% schadevergoeding zijn aangewezen op 'snelrecht' via de KiFiD route. Er zal behoefte zijn aan 'richtinggevende' zaken. Belangstellende gedupeerden kunnen zich op het Radar forum melden en desgewenst per email contact opnemen met de petitionaris voor hulp. Dit is een initiatief van belangeloze vrijwilligers: gedupeerden voor gedupeerden.

Radar forum woekerpolis
25-04-2011