U, de petitionaris

Veiligheid jongeren in Almere Poort

234 ondertekeningen

Wij, ouders, docenten en omwonenden, constateren dat in de afgelopen maanden zich een aantal ongewenste en bedreigende incidenten hebben voorgedaan in de stille gebieden van Almere Poort. Wij verzoeken u maatregelen te nemen zodat de jongeren zich veilig tussen huis, school en sport kunnen bewegen.

Petitie

Wij

ouders, docenten en omwonenden van Almere Poort

 

constateren

dat in de afgelopen maanden zich een aantal ongewenste en bedreigende incidenten hebben voorgedaan in en rondom het gebied van het Arte College, de Topsporthal tot aan de grens van Literatuurwijk. Zowel voorschools, onder schooltijd, als naschools. Jongeren tussen de 12 en 15 jaar verplaatsen zich met de fiets of wandelend van huis naar school, naar het bewegingsonderwijs of terug naar huis. Het Spoorbaanpad loopt grotendeels door onbewoond gebied langs groen en industrieterreinen. Het langzame verkeer is afgezonderd van het gemotoriseerd verkeer. Het gebied heeft daarmee weinig sociale controle en is slecht bereikbaar voor politie in geval van melding van incidenten.

In het Oostvaardersakkoord wordt ingezet op Veiligheid en Integrale Wijkaanpak. Hier doet zich een situatie voor die de veiligheid van jongeren die in Almere Poort naar school gaan of gaan sporten de laatste tijd te vaak in gevaar brengt. Ieder incident is er een teveel, maar meerdere incidenten in een kort tijd geeft aan dat er acuut ingegrepen moet worden.

 

en verzoeken

Om vanuit uw kennis omtrent Veiligheid en Integrale Wijkaanpak samen met de gebiedsmanager Almere Poort, het Veiligheidshuis, de aldaar gevestigde scholen voor Voortgezet Onderwijs, alsmede met de Almeerse Werk Organisatie en het Almeerse Toezichtbedrijf de kennis, kunde en capaciteit te bundelen zodat nu het betere weer aanbreekt de jongeren zich veilig tussen huis, school en sport kunnen bewegen. Richttijd tussen 7.30 en 17.30 uur.

Huidige status

Deze petitie staat niet open om ondertekeningen te verzamelen.

 

Details

Ontvanger:
Almere 
Petitieloket:
Einddatum:
05-09-2011 
Status:
Beantwoord 
Petitionaris:
Elfrieda Bon 

Geschiedenis

Ondertekeningen