U, de petitionaris

Stop Urenco!

217 ondertekeningen

Uraniumverrijkingsfabriek Urenco wil vergunning van de landelijke overheid voor meer toegestane hoeveelheden radioactief en giftig uraniumhexafluoride op hun terrein. Deze fabriek levert ook splijtstofstaven aan kerncentrales. Wij willen geen uitbreiding van deze milieu- en mensvijandige industrie!

Petitie

Wij

Tegenstanders van kernenergie en uraniumverrijking

 

constateren

dat Urenco Nederland B.V. te Almelo vergunning heeft aangevraagd om 1 De capaciteit om uranium te verrijken tot 125% te vergroten. 2 De maximaal toegestane hoeveelheid uraniumhexafluoride op het terrein tot 125%uit te breiden en de hoeveelheid als afval vrijkomend verarmd uranium tot 125% uit te breiden. Dit zal leiden tot nog meer nucleair afval wat tienduizenden jaren giftig blijft en waarvoor geen verantwoorde bergingsmogelijkheid bestaat.

 

en verzoeken

GEEN vergunning te geven aan Urenco B.V. Nederland om 1 de capaciteit te vergroten om uranium te verrijken. 2 GEEN toestemming te geven voor uitbreiding van de toegestane hoeveelheid uraniumhexafluoride op het terrein en GEEN toestemming te geven om de hoeveelheid als afval vrijkomend verarmd uranium uit te breiden.

Huidige status

Deze petitie staat niet open om ondertekeningen te verzamelen.

 

Details

Ontvanger:
Tweede Kamer 
Petitieloket:
Einddatum:
27-03-2011 
Status:
Ingetrokken 
Petitionaris:
Janna Kodde 

Geschiedenis

Ondertekeningen