U, de petitionaris

De Bibliobus moet blijven

166 ondertekeningen

De gemeente van Midden-Drenthe wil de bibliobus opheffen. In veel kleinere dorpen komt er iedere week een rijdende bibliotheek om de mensen daar te voorzien van nieuwe lectuur. Vooral voor kinderen, maar ook voor ouderen en minder validen is dit dé manier om toch boeken te kunnen krijgen.

Petitie

Wij

Ouders, leerlingen, leerkrachten en andere betrokkenen uit de gemeente Midden-Drenthe en omstreken

 

constateren

Dat het verdwijnen van de bibliobus een negatief effect zal hebben voor alle getroffen bewoners. Kinderen, ouderen en minder valide mensen zijn niet of nauwelijks meer in staat om nieuwe boeken te lenen. Zij worden geheel afhankelijk van familieleden voor het verkrijgen van nieuwe boeken. Het technische lezen en de woordenschat van getroffen kinderen zal minder groeien en de mogelijkheid tot het vergroten van het leesplezier wordt aangetast.

 

en verzoeken

Dat de bibliobus blijft!

Huidige status

Deze petitie staat niet open om ondertekeningen te verzamelen.

 

Details

Ontvanger:
Midden-Drenthe 
Petitieloket:
Einddatum:
21-06-2011 
Status:
In behandeling 
Petitionaris:
Mathijs ter Bork 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Aanbieden van de petitie

Vrijdag 24 juni wordt de petitie aangeboden aan Jan Broertjes, burgemeester van de gemeente Midden-Drenthe.Belangstellenden zijn vanaf 13.00 van harte welkom op Ojs 't Broekhoes, waar de leerlingen de petitie officieel zullen overhandigen..Bedankt voor uw steun!.

23-06-2011

Actie van basisscholen Zwiggelte en Wijster

Ook Zwiggelte en Wijster hebben actie gevoerd tegen het verdwijnen van de bibliobus. Naast een protest lied, hadden de leerlingen o.a. een boek geschreven met redenen waarom de bibliobus niet kan verdwijnen.

+Lees meer...

Het Dagblad vh Noorden deed er verslag van:http://www.dvhn.nl/nieuws/drenthe/article6714430.ece De leerlingen van 't Broekhoes en de Tille zijn druk bezig om de gemaakte actiebrief te verspreiden onder de bewoners van de Broekstreek en Witteveen. Gisteren stond er ook een klein artikel in het Dagblad vh Noorden over deze actie en het adres van de petitie. Inmiddels wordt er in de raad al druk gesproken over de bezuinigingen op de bibliobus.Groenlinks kwam al met een goed alternatief voorstel (een alles-in-1-bus) en ook het CDA kwam al met mogelijke oplossingen voor de kwestie.... Intussen hopen wij nog op vele extra handtekeningen. De teller is de honderd nu al gepasseerd, terwijl er pas deze week ruchtbaarheid aan de petitie is gegeven door de leerlingen en pers...Stuur het adres van de petitie gerust door!

15-04-2011