U, de petitionaris
Burgerlogo 001

Burgerinitiatief Maatschappelijke Opvang in eigen beheer Den Haag

63 ondertekeningen

Wij staan voor een Opvang in eigen beheer waarin wij 20 zorgmijders opvangen die niet door bestaande organisaties worden bereikt. Waarin de bewoners zelf verantwoordelijkheid leren dragen voor eten, schoonmaken en onderhoud en diverse activiteiten die het beheren van een opvang met zich meebrengt.

Alleen als u in Den Haag woont en ouder bent dan 14 jaar is uw ondersteuningsverklaring geldig. Daarom moet u uw volledige adres (straat, huisnummer en postcode) en uw geboortedatum invullen. Dit kunt u pas invullen nadat u de e-mail heeft ontvangen om uw ondertekening te bevestigen. Heeft u die e-mail gemist, ga naar 'petities.nl/help/algemeen' en vul onderaan uw e-mailadres opnieuw in.

Petitie

Wij

zijn werkzaam als straatambassadeurs in Den Haag en hebben veel contact met daklozen in de Hofstad.

 

constateren dat:

dat bestaande organisaties niet alle daklozen goed kunnen bedienen in hun hulpvraag. Daarom bieden wij een alternatief voor de groep die als zorgmijders betiteld wordt terwijl wij van mening zijn dat er geen sprake is van zorgmijden, maar het ontbreken van passende zorg! Door zelfregie te geven over hun leven met ondersteuning en een stabiele woonomgeving zijn wij van mening dat ze op termijn kunnen participeren in de maatschappij.

 

en verzoeken

de gemeente financiering van een pand en de volledige inrichting, 2fte personeel voor ondersteuning, toezeggingen omtrent maximale medewerking in het mogelijk maken van de doorstroming van de bewoners. Daarbij denkende aan hulp met financiële situatie en doorstroom naar werk en woning. Door de participatie van cliënten en lagere overheadkosten realiseren wij een lagere kostprijs per cliënt. Wat aansluit bij de huidige bezuinigingen!

Huidige status

Deze petitie staat niet open om ondertekeningen te verzamelen.

 

Details

Ontvanger:
Den Haag 
Petitieloket:
Einddatum:
20-09-2016 
Status:
Ingetrokken 
Petitionaris:
Frank van der Schee 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen