U, de petitionaris

100% Ecologische Hoofdstructuur

2.701 ondertekeningen

De overheid bezuinigt drastisch op het natuurbeleid en kiest daarbij voor het kleiner maken van de Ecologische Hoofdstructuur (EHS). Deze petitie pleit ervoor om vast te houden aan de huidige omvang en kwaliteit van de EHS. Wel is het denkbaar om de periode waarin de EHS klaar moet zijn te verlengen wanneer bezuinigingen dit noodzakelijk maken.

Petitie

Wij

Alle Nederlanders die inzien dat Nederland niet zonder stevig netwerk van natuur en landschap (de Ecologische Hoofdstructuur) kan.

 

constateren

  • Dat om natuur en landschap te behouden en te versterken het netwerk van de Ecologische Hoofdstructuur hard nodig is.
  • Dat daarnaast de Ecologische Hoofdstructuur ook een economische waarde vertegenwoordigt.
  • Dat de overheid fors bezuinigt op het natuurbeleid en daarbij kiest voor een verkleining van de Ecologische Hoofdstructuur. Bovendien is er onvoldoende geld voor inrichting en beheer van de Ecologische Hoofdstructuur.
  • Hierdoor de basis onder de Ecologische Hoofdstructuur wegvalt en alle inspanningen tot nu toe voor niets lijkt te zijn geweest.

 

en verzoeken

Het rijk en de provincies onverkort vast te houden aan de huidige omvang van de Ecologische Hoofdstructuur. Indien bezuinigingen noodzakelijk zijn, mogen die alleen tot gevolg hebben dat de realisatieperiode langer wordt. Gebieden waar de Ecologische Hoofdstructuur al bijna gereed is, worden met voorrang gerealiseerd.

Huidige status

Deze petitie staat niet open om ondertekeningen te verzamelen.

 

Details

Ontvanger:
minister 
Petitieloket:
Einddatum:
03-10-2011 
Status:
Ingetrokken 
Petitionaris:
Johan Martens 
Organisatie:
GroenLinks Brabant 

Geschiedenis

Ondertekeningen