U, de petitionaris

Juf Janiëlle moet blijven!!!

119 ondertekeningen

Elk talent telt...ook dat van juf Janiëlle. De Driemaster vergrijst en hierom willen wij graag dat juf Janiëlle op de Driemaster blijft. Ze is jong, fris en enthousiast. Laat zo'n goede leerkracht niet gaan en onderteken daarom deze petitie.

Petitie

Wij

ouders en/of verzorgers met één of meerdere kinderen op de basisschool de Driemaster in Hasselt, (oud-)leerlingen en/of participanten

 

constateren

dat de Driemaster vergrijst. De kinderen van de Driemaster kunnen en willen zo'n goede, jonge en zeer enthousiaste leerkracht niet missen.

 

en verzoeken

het VPCO, (G)MR, de collega-leerkrachten en de schooldirecteur om terug te komen op hun beslissing om juf Janiëlle Luttels te ontslaan. Wij eisen dat er een alternatief wordt gevonden, zodat zij voor "CBS De Driemaster" kan blijven werken. Wellicht kan zij binnen het VPCO op een andere wijze ingezet worden, zodat zij weer les kan geven zodra een aantal oudere leraren, wegens pensioen of VUT(naar verwachting binnen 1 jaar), de school verlaat. Wij wensen een leeftijdsbewust personeelsbeleid, met een evenwichtige opbouw van de diverse leeftijdsfasen van het personeelsbestand. De volgende levensfasen kunnen worden onderscheiden: 1. de startende leerkracht 20 – 30 jaar 2. de leerkracht en het startende gezin 30 – 40 jaar 3. de ervaren leerkracht 40 – 50 jaar 4. senior leerkracht 50 – 65 jaar Juf Janiëlle valt in categorie 1. Als zij vertrekt zal er geen leerkracht meer op de Driemaster aanwezig zijn in deze levensfase. Daarnaast vinden wij dat het bestuur niet iemand moet ontslaan vanwege het minst aantal jaren in dienst, maar ook moet het goed of slecht functioneren van het personeel meegewogen worden.

Huidige status

Deze petitie staat niet open om ondertekeningen te verzamelen.

 

Details

Ontvanger:
schoolbestuur 
Petitieloket:
Einddatum:
10-03-2011 
Status:
Ingetrokken 
Petitionaris:
Ciska Zwitser, Mariëlle van der Sluis, Anja van den Berg, Nienke Dekker, Norma Zwanepol, Alijn Muijsers-Lok 
Organisatie:
ouders Driemaster 

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Uitnodiging van het bestuur

De starters van deze actie zijn door de school a.s. donderdagavond uitgenodigd voor een gesprek met een delegatie van bestuur, directie en GMR van de VPCO.

+Lees meer...

Ook zullen twee leden van de MR aanwezig zijn. Wat er tijdens dit gesprek wel/niet besproken gaat worden blijft gissen. De inhoud en het doel van het gesprek is tot nog toe onbekend voor de petitionarissen. Ondertussen gaat de 'handtekeningen'actie gewoon door. Aankomend weekend is de sluitingsdatum en door de voorjaarsvakantie is de aandacht voor deze petitie wat verloren gegaan. We hopen dat velen deze actie alsnog willen steunen en deze week de petitie willen ondertekenen.  

28-02-2011

Een goed alternatief i.p.v. ontslag

De ouders van CBS de Driemaster willen graag dat juf Janiëlle blijft op hun school. Ze verzoeken het schoolbestuur om te zoeken naar een goed alternatief voor ws een periode van één jaar.

+Lees meer...

Na volgend schooljaar zal hoogstwaarschijnlijk één leraar de school wegens natuurlijk verloop (VUT) de school verlaten. Ouders willen absoluut niet dat een andere leraar de dupe wordt van hun aktie.

17-02-2011

Aktie van start

Onze aktie om zo veel mogelijke "handtekeningen"/ondertekeningen voor juf Janiëlle te verzamelen is van start gegaan. De hoop is dat we in ieder geval alle ouders van de Driemaster kunnen bereiken en dat zowel vaders als moeders deze petitie gaan ondertekenen. Ook hopen we dat ons bericht/verzoek via e-mail, hyves, facebook en twitter zoveel mogelijk rondgestuurd gaat worden. Naar verachting zullen ook een aantal (oud)leerlingen en opa's en oma's deze petitie gaan steunen. Ons doel is heel duidelijk: Juf Janiëlle moet blijven!!.

13-02-2011