You, the petitioner
Dsc00413

Red Omar, en voorkom uitzetting naar Irak.

342 signatures

Nederland wil Omar, een Irakees gevlucht voor eerwraak terug sturen naar zijn land van herkomst. Daar zal hij gedood worden door zijn eigen vader of de familie van zijn ex-vriendin.

Omar zit opgesloten tussen twee landen, Nederland wil niet dat hij hier blijft. En in Irak wordt hij vermoord.

Omar is 8 maart 2011 teruggestuurd naar Irak.

Petition

We

die geven om het leven van een mens.

 

observe

Wij constateren dat de IND niet goed genoeg naar Omar zijn procedure heeft gekeken vanwege het grote risico wat Omar loopt in zijn land van herkomst. Waarom hebben wij anders "Eerwraakhuizen" in Nederland? Omar is niet alleen bang voor de familie van zijn ex-vriendin, maar ook voor zijn eigen vader waarmee hij, bijna anderhalf jaar geen contact mee heeft.

Waarom wil Nederland Irakese mensen terug sturen naar Irak maar raden ze de Nederlanders zelf af om een reis naar Irak te ondernemen? Lees; http://www.minbuza.nl/nl/ReizenenLanden/Reisadviezen/Reisadviezen_alfabetisch/I/Irak

 

and request

Wij verzoeken dat Omar niet word uitgezet naar Irak omdat het is daar veel te gevaarlijk voor hem. Omar heeft recht op een verblijf in Nederland.

Current status

This petition is not open to collect signatures.

 

Details

Addressed to:
minister 
Petition desk:
Closing date:
2011-05-01 
Status:
Withdrawn 
Lead petitioner:
Sil Knook 
Website:

History

Signatures

Updates

Uitzetting Omar 8 maart 2011.

Omar is dinsdag 8 maart uitgezet naar Irak met een militair vliegtuig samen met andere irakezen uit het uitzetcentrum. Het gaat niet goed met hem, wel houd hij zich op een veilige plek schuil. Over hoe zijn uitzetting verliep schrijf ik later nog.      .

2011-03-13