U, de petitionaris

Noordje West wil veilig fietsen

129 ondertekeningen

Wij willen een sociaal veilig fietspad waardoor meer mensen, vooral vrouwen en kinderen, vaker op de fiets gaan. De fietspaden die nu uit de wijk gaan voelen onveilig aan, omdat ze door afgelegen stukken gaan en niet veilig aansluiten op de rest van de stad. Dit is niet duurzaam en acceptabel.

Petitie

Wij

bewoners, werknemers en kleine zelfstandigen in de wijk Noorderplassen West te Almere

 

constateren

dat de huidige fietspaden uit de wijk niet sociaal veilig zijn. Volgens het politiekeurmerk veilig wonen is een veilig fietspad een fietspad dat langs woningen of een doorgaande weg met overig verkeer loopt zodat toezicht mogelijk is. De huidige fietspaden uit de wijk lopen door afgelegen gebieden zonder toezicht. Wat vooral ’s winters als het vroeg donker is en ’s avonds onveilig aanvoelt.

 

en verzoeken

de gemeente om tenminste 1 sociaal veilig fietspad te creëren zodat we niet gedwongen worden om met de bus of auto te gaan om de wijk veilig in en uit te gaan. Dit is conform het motto van de gemeente om een duurzame stad te worden en het fietsgebruik in de stad te stimuleren en verbeteren. Wij hopen dat de gemeente meer aandacht besteedt aan sociaal veilige fietspaden in nieuwe gebieden en aansluiting op de reeds bestaande stad.

Huidige status

Deze petitie staat niet open om ondertekeningen te verzamelen.

 

Details

Ontvanger:
Almere 
Petitieloket:
Einddatum:
15-03-2012 
Antwoord verwacht:
27-04-2017 
Status:
Beantwoord 
Petitionaris:
Noordje West 

Geschiedenis

Ondertekeningen